Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse: Variante în Coaliție pentru negocierile de la Cotroceni

sah

ALDE și UNPR au stabilit pentru luni ședințe separate in vederea celei de-a doua runde de negocieri de la Palatul Cotroceni, în timp ce PSD-istii ar putea avea o intalnire neoficiala la sediul central al partidului.

In ciuda apelurilor UNPR si ALDE de a exista o discutie in Coalitie inainte de negocierile de la Cotroceni, de luni seara si marti dimineata, pana in acest moment nu a fost convocata o sedinta oficiala a coalitiei, spun surse din arcul guvernamental. In acest moment lucrurile se indreapta catre o noua pozitie 'sparta' a coalitiei in discutiile cu Klaus Iohannis.

UNPR va avea in aceasta dupa-amiaza o sedinta pe tema consultarilor de la Cotroceni, ALDE stabilise pentru prima jumatate a zilei o intalnire, în timp ce la sediul central al PSD este asteptata o posibila intalnire neoficiala pentru discutarea mandatului la negocierile de la 18.00.

Pozitia UNPR

UNPR-istii nu vor alegeri anticipate, nu cred în succesul unui Guvern format exclusiv din tehnocrați, dar vor susține orice varianta propune președintele Klaus Iohannis, spun surse din partid.

Pozitia ALDE

ALDE sustine in continuare cu tărie doar varianta unui Guvern politic, singurul în măsură să gestioneze cu brio relatia cu Parlamentul, spun surse din interiorul formatiunii.

Pozitia PSD

Social-democratii iau în calcul mai multe variante, inclusiv o majoritate cu PNL in Parlament doar pe anumite proiecte dintr-un program de guvernare agreat la Cotroceni si cu un premier tehnocrat.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.