Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Vechiul PNL a încălecat vechiul PDL. Orban CANDIDEAZĂ la şefia partidului

Inquam Photos / Octav Ganea
ludovic orban la curtea suprema Inquam Photos

Apele se agită în interiorul PNL, în perspectiva Congresului. Veniţi cu planuri mari de a se impune în faţa vechiului PNL, vechiul PDL se vede trecut în inferioritate.

În interiorul PNL se va forma o comisie de validare a rezultatelor alegerilor interne, care va fi formată din nouă oameni. Raportul va fi de cinci la patru în favoarea celor din vechiul PNL, iar conducerea acestui for va fi asigurată de un om de la Sibiu, numit de preşedintele interimar, Raluca Turcan. Se pare preşedintele acestui for va fi Daniela Câmpean, de la Sibiu, om din partea vechiului PDL.

De asemenea, liberalii vor forma şi o comisie pentru modificarea statutului partidului. La conducerea acestei comisii va fi Cristian Buican,  om susţinut de secretarul general al PNL, Marian Petrache. Orice modificare la statul trebuie validată în Consiliul Naţional al PNL, unde nevoie de o majoritate de două treimi, ceea ce înseamnă un sprijin larg în interiorul partidului pentru orice modificare.

Un alt moment important al şedinţei BPN al PNL a fost anunţul oficial făcut de Ludovic Orban. Scăpat din ghearele justiţiei, Ludovic Orban şi-a anunţat oficial candidatura la şefia PNL şi a fost aplaudat la scenă deschisă de majoritatea celor participanţi la şedinţă.

În altă ordine de idei, vechiul PNL îşi aranjează apele pentru a prelua conducerea unică a partidului, după Congresul de unificare. Se pare că cei din vechiul PDL pierd teren, asta în ciuda faptului că Mircea Hava sau Gheorghe Falcă au încercat să facă jocurile în favorarea "taberei Blaga".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.