Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suspectul din atentatul de lângă Turnul Eiffel este inculpat de un judecător antiterorist

reuters
Turnul Eiffel

Cetăţeanul francez de origine iraniană suspectat că este autorul atacului mortal cu cuţitul comis sâmbătă seara în apropiere de Turnul Eiffel a fost inculpat miercuri de un judecător antiterorist, la patru zile după acest atentat jihadist care a pus sub presiune guvernul francez, relatează AFP.

Armand Rajabpour-Miyandoab, în vârstă de 26 de ani şi cunoscut pentru islamismul său radical şi tulburările sale psihiatrice, a fost inculpat pentru asasinat şi tentativă de asasinat "în legatură cu o acţiune teroristă" şi pentru recidivă legală, precum şi pentru asociere în scop terorist, a declarat avocatul său, potrivit Agerpres.


Acest fost deţinut pentru infracţiune "teroristă" a fost arestat după atacul care a provocat moartea unui turist germano-filipinez în vârstă de 23 de ani şi rănirea altor două persoane, sâmbătă seara, în apropiere de Turnul Eiffel, atac survenit cu câteva luni înainte Jocurile olimpice prevăzute în perioada 26 iulie - 11 august în capitala Franţei.

Înainte de atac, suspectul a jurat credinţă grupării Stat Islamic (SI) şi a susţinut, în timp ce se afla în custodia poliţiei, că a acţionat în "reacţie la persecuţia musulmanilor în lume".

Potrivit unei surse a anchetei, atacatorul a declarat că a ales această locaţie deoarece nu suportă ca monumentul, un "loc simbolic", să fie iluminat "în culorile Israelului" după masacrele comise de mişcarea islamistă palestiniană Hamas la 7 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.