Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suspectul principal în atentatele de la Paris nu vrea să se prezinte la procesul de la Bruxelles

europe1.fr
salah abdeslam

Salah Abdeslam, singurul supravieţuitor al comandourilor jihadiste care au atacat Parisul la 13 noiembrie 2015, făcând 130 de morţi, judecat de luni la Bruxelles într-un alt dosar, a comunicat că nu mai doreşte să compară la acest proces, a anunţat marţi tribunalul din capitala belgiană, relatează AFP şi dpa. 'Mi s-a părut important să vă aduc la cunoştinţă că Salah Abdeslam a informat tribunalul că el nu doreşte să compară la audierea din această joi, 8 februarie', a indicat într-un comunicat Luc Hennart, preşedintele tribunalului francofon de primă instanţă din Bruxelles, conform Agerpres.

Acesta este magistratul responsabil de organizarea procesului care a început luni pentru judecarea lui Salah Abdeslam şi a complicelului său Sofiane Ayari. Ambii sunt acuzaţi că au deschis focul asupra unor poliţişti la Bruxelles în 15 martie 2016.

Luni, în deschiderea procesului, Salah Abdeslam a refuzat să răspundă la întrebări şi a sfidat justiţia în numele lui Allah.

'Nu mă tem de voi, de aliaţii şi asociaţii voştri, mă încred în Allah şi asta este tot', a spus în instanţă Abdeslam, cea mai căutată persoană în Europa înainte de arestarea sa la Bruxelles la 18 martie 2016, cu patru zile înaintea atacurilor teroriste din capitala belgiană soldate cu 32 de morţi.

Suspendat luni după-amiază, procesul era programat să se reia joi, când se aştepta pledoaria apărării.

Luni, procurorii au cerut o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru cei doi inculpaţi. Salah Abdeslam, francez de origine marocană în vârstă de 28 de ani, şi Sofiane Ayari, un tunisian de 24 de ani, urmează să fie traşi la răspundere pentru 'tentativă de asasinare a unor poliţişti' şi 'uz ilegal de arme' în 'context terorist'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.