Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suspectul rus, Artiom Uss, a evadat din arestul la domiciliu din Italia înainte de a fi extrădat în SUA

news.ro
Artiom Uss

Un om de afaceri rus care riscă să fie extrădat din Italia în Statele Unite a evadat din arestul la domiciliu, a anunţat joi poliţia italiană, relatează Reuters. Artiom Uss urmează să fie pus oficial sub acuzare în Statele Unite pentru transport de petrol din Venezuela, cu încălcarea sancţiunilor, şi pentru fraudă bancară, scrie news.ro.

Suspectul a fugit cel puţin de miercuri după-amiază, când brăţara sa electronică a trimis o "alarmă de evadare", a precizat poliţia italiană într-un comunicat.

Poliţiştii i-au verificat locuinţa din Basiglio, la periferia oraşului Milano, şi au constatat că acesta dispăruse, iar acum carabinierii îl caută.

Avocatul italian al lui Uss, Vinicio Nardo, nu a făcut niciun comentariu.

Un tribunal italian acceptase marţi să îl transfere pe rus în Statele Unite, dar numai pentru două dintre cele patru capete de acuzare care au fost formulate de autorităţile americane. Instanţa s-a pronunţat împotriva predării suspectului pentru alte două presupuse infracţiuni - contrabandă cu tehnologie militară din Statele Unite în Rusia şi spălare de bani.

Ce acuzații i s-au adus

Procurorii americani l-au acuzat anul trecut pe Uss şi pe alţi patru cetăţeni ruşi de expedierea de tehnologii militare cumpărate de la producători americani către cumpărători ruşi, unele dintre acestea ajungând pe câmpul de luptă din Ucraina. Aceştia au folosit o companie germană pentru a expedia tehnologiile militare către cumpărători ruşi, la fel cum au procedat şi cu expedierea petrolului venezuelean, au declarat procurorii.

Artiom Uss este fiul guvernatorului regiunii ruse Krasnoiarsk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.