Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suspendarea lui Iohannis, temă de dezbatere în USR PLUS: Răspunsurile lui Dan Barna, Dacian Cioloș și Irineu Darău - VIDEO

Facebook
cotroceni

Cei trei candidați la șefia USR PLUS, Dan Barna, Dacian Cioloș și Irineu Darău, au răspuns vineri, la Cluj-Napoca, într-o dezbatere internă de partid, la o întrebare a membrilor formațiunii despre oportunitatea suspendării lui Klaus Iohannis.

Întrebare: Daca presedintele Klaus Iohannis continua sa favorizeze PNL in ciuda atributelor sale de impartialitate si echidistanta, considerati ca suspendarea presedintelui este o solutie?

DACIAN CIOLOȘ: „Presedintele Romaniei prin Constitutie ar trebui sa joace un rol de moderator, sa aduca la aceeasi masa membrii coalitiei. Ma asteptam ca presedintele sa isi joace acest rol. Eu nu sunt adeptul unei abordari agresive, violente. Au mai fost cazuri in care fosti presedinti au fost suspendati si stim unde s-au ajuns, nu s-a rezolvat nicio problema in felul acesta, m-ai mult s-au creat probleme. Eu sper sa isi asume presedintele acest rol, mai mult USR PLUS a fost tras de urechi. Eu personal nu cred ca o suspendare depinde de USR PLUS si in general nu cred ca o suspendare l-ar face pe presedinte mai activ”

DAN BARNA: „Cand am pornit pe acest drum, stiam ca nu o sa fie usor. Vreau sa iesim din logica ca suntem necajiti si nu ne ajuta presedintele. Am intrat intr-un mediu politic unde stiam ca-i vom produce neplaceri. Nu cred ca perspectiva suspendarii presedinteleui e o linie pe bune in care sa credem. Trebuie ca noi USR PLUS sa remanem fermi pe reformele pe care ne-am angajat si sa confirmam speranta pe care zilele astea am adus-o inapoi. Speranta ca ne vor ajuta celelalte componente ale sistemului politic este naiva si eu cred ca USR PLUS a demonstrat in acesti ani ca a trecut de naivitate”

IRINEU DARĂU: „Nici eu nu cred ca ar trebuie sa intram pe teritoriul acesta al suspendarii. Dar nici nu cred ca ar trebui sa-l menajam in continuare pe Iohannis. Suntem mai aproape de cat pare de alegerile prezidentiale din 2024. Mi-as dori sa incepem sa avem profil de partid prezidentiabil, cu oameni care sa inceapa sa-l concureze de azi cu actualul presedinte”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.