Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suspiciune de pestă porcină africană la porci din două gospodării din Cilieni, Olt

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt a anunţat marţi că în urma examenelor de laborator efectuate la Slatina a fost notificată suspiciunea de pestă porcină africană (PPA) la porci din două gospodării din comuna Cilieni, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DSVSA Olt, suspiciunea de pestă porcină africană a fost notificată pentru probe de la un animal mort pe 7 iulie şi de la unul viu din două gospodării din Cilieni, achiziţionaţi din aceeaşi sursă, iar pentru confirmarea diagnosticului au fost trimise marţi probe la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti.

Porcii din cele două focare erau identificaţi şi înregistraţi în baza de date, informează DSVSA Olt.

Autorităţile sanitar veterinare au instituit măsurile aplicabile în cazul unui focar de PPA efectuând ecarisarea suinelor de la care proveneau probele cu rezultate pozitive în privinţa prezenţei virusului PPA precum şi dezinfecţia în gospodării.

Un program de măsuri privind suspiciunea de PPA de la Cilieni a fost aprobat marţi e către Centrul Local de Combatere a Bolilor întrunit la Prefectura Olt.

DSVSA solicită sprijinul şi înţelegerea populaţiei pentru respectarea măsurilor întreprinse de autorităţi şi subliniază că orice caz de moarte sau îmbolnăvire al animalelor din gospodărie trebuie anunţat imediat.

Animalele suspecte de PPA trebuie sacrificate şi neutralizate iar proprietarii acestora vor fi despăgubiţi.

La Cilieni a mai fost şi anul trecut focar de pestă porcină africană, dar a fost declarat închis în prima parte a acestui an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.