Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Susținătorii AUR sunt 'foc și pară' pe Diana Șoșoacă, senatoarea care a criticat canavană medicală a lui George Simion

caravana medicala aur

Susuținătorii AUR sunt 'foc și pară' pe Diana Șoșoacă care a criticat canavană medicală a lui George Simion

Au apărut reacții dure după ce Diana Șoșoacă a criticat caravana medicală a AUR, susținând că proiectul este doar un aranjament cu ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila.

Val de revoltă printre pacienții Spitalului Mobil AUR, după atacul propagandistic lansat de senatoarea Diana Șoșoacă la adresa proiectului medical susținut de Alianța pentru Unirea Românilor. Aceasta a cerut în cadrul unei audiențe la premierul Marcel Ciolacu nici mai mult nici mai puțin decât închiderea Spitalului Mobil AUR, aflat în această perioadă în turneu prin localități din țară. Potrivit Dianei Șoșoacă, Spitalul Mobil AUR ar avea ca scop culegerea de date personale de la localnicii din zonele vizitate.

De șapte săptămâni, o caravană formată din mai multe vehicule dotate cu echipament medical de ultimă generație străbate județele țării și oferă consultații gratuite oamenilor din localități rurale care nu dispun de unități sanitare. 3000 de pacienți au trecut în primele două luni pragul cabinetelor medicale din componența Spitalului mobil și au fost consultați de medici voluntari de diferite specializări.

Spitalul mobil a fost finanțat din subvenția alocată Alianței pentru Unirea Românilor de la buget și din donațiile sutelor de români care au vrut să contribuie la acest proiect. Timp de doi ani, Alianța pentru Unirea Românilor nu a cheltuit niciun leu din subvenție și a încercat să pună în practică propunerea de a construi un spital din fondurile alocate, însă autoritățile au blocat toate posibilitățile de realizare a acestui proiect. Pentru ca banii să ajungă totuși înapoi la români, AUR a achiziționat de pe piața internă autocamioane pe care le-a amenajat și le-a dotat cu echipamente medicale. În acest fel, proiectul spitalului a devenit itinerant și s-a transformat într-o caravană medicală care merge în sate și comune și oferă servicii medicale în comunitățile locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.