Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Susținătorii LGBT au făcut paradă în Istanbul: polițiștii i-au dispersat cu gaze lacrimogene/ VIDEO

Poliţia turcă a folosit gaze lacrimogene, pentru a dispersa mulţimea adunată la parada Pride din Istanbul. Autorităţile din Turcia au interzis în mod repetat evenimentele Pride din ultimii ani.

Poliţia turcă a folosit gaze lacrimogene, pentru a dispersa mulţimea care s-a adunat, sâmbătă, la o paradă Pride în centrul Istanbulului. Oamenii legii i-au reţinut pe unii dintre cei care doreau să participe la eveniment, acţiune interzisă de autorităţile locale.

Un video înregistrat de Reuters TV a arătat cum poliţiştii împingeau oameni care fluturau steaguri cu curcubeul, în timp ce se adunau pentru eveniment pe o stradă laterală de pe bulevardul Istiklal al oraşului.

Înaintea regimului Erdogan, oamenii participau fără probleme la parade de acest gen în Istanbul.

Turcia este de multă vreme un candidat la alipirea de Uniunea Europeană, dar procesul său de aderare pierde de ani de zile pe fondul tensiunilor legate de o varietate de probleme, inclusiv drepturile omului.

Liderii Uniunii Europene au promis joi să continue combaterea discriminării împotriva comunităţii LGBT într-o scrisoare comună, pe fondul unor decizii luate de Ungaria, al cărei parlament a aprobat săptămâna trecută un proiect de lege care interzice distribuirea de materiale în şcolile considerate a promova homosexualitatea sau schimbarea de gen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.