Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Susținerea suporterilor, un factor crucial în lupta împotriva cancerului, conform lui David Brooks, fotbalistul galez

sky sports
david brooks

Pe 13 octombrie 2021, mijlocaşul echipei engleze de fotbal Bournemouth, internaţionalul galez David Brooks, a fost diagnosticat cu limfom Hodgkin de gradul 2. La vârsta de 24 de ani, cariera acestuia s-a întrerupt brusc. "Sper să mă pot întoarce curând la fotbal", spunea jucătorul, care la doi ani de la diagnosticare trăieşte acum cel mai bun moment fotbalistic din viaţa sa, scrie EFE.

Brooks a marcat la finele lui august, împotriva lui Swansea, în Cupa Ligii, primul său gol de când a depăşit boala şi, de atunci, a marcat alte două goluri, în Premier League împotriva lui Brentford, şi în preliminariile EURO 2024 împotriva Letoniei. După ce a depăşit unul dintre cele mai complicate momente din viaţa sa, Brooks se bucură din nou de evoluţiile pe teren şi trece prin cele mai fericite etape ale unei călătorii grele începute în octombrie 2021, conform agerpres.

În timpul unui cantonament cu Ţara Galilor, Brooks s-a simţit rău, ceea ce i-a determinat pe medici să efectueze teste care au scos la iveală problema: limfomul Hodgkin, un tip de cancer care atacă sistemul limfatic şi pe care l-au depistat şi alţi sportivi, cum ar fi cazul spaniolei Carla Suarez. Aceasta a suferit de aceeaşi boală din septembrie 2020 şi până în mai 2021, acum fiind vindecată şi revenită în circuitul de tenis.

În mai 2022, Brooks a primit vestea că s-a vindecat şi apoi a început procesul de recuperare pentru a putea juca din nou.

"Am muncit foarte mult din momentul în care mi-au spus că m-am vindecat", a spus galezul, care la început a apărut sporadic în echipa lui Bournemouth.

Treptat, numărul de minute petrecute în meciuri a crescut, iar antrenorul i-a oferit chiar banderola de căpitan în partida din Cupă cu Swansea.

"Am fost puţin surprins să fiu căpitanul. Nici măcar eu nu am ştiut decât cu trei ore înainte de meci", a spus acesta.

Pentru a încheia un vis de câteva săptămâni, Brooks a intrat pe teren din postura de rezervă pentru naţionala galeză, în meciul cu Letonia, din preliminariile europene, şi a marcat în ultimul minut de joc ducând scorul la 2-0 pentru Ţara Galilor.

"Au fost trei ani foarte lungi până am ajuns aici. Am avut însă sprijinul fanilor şi a tuturor celor care au fost în spatele meu şi m-au susţinut, ceea ce înseamnă enorm. Ei au făcut o muncă specială şi datorită lor sunt acum din nou pe terenul de joc", a punctat Brooks.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.