Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de angajaţi de la cel mai mare constructor de aeronave din lume s-ar fi îmbolnăvit după ce au participat la petrecerea de Crăciun a companiei

reuters.com/
airbus

Sute de angajaţi de la cel mai mare constructor de aeronave din lume s-ar fi îmbolnăvit după ce au participat la petrecerea de Crăciun a companiei

Peste 700 de angajaţi ai Airbus Atlantic s-ar fi îmbolnăvit după ce au participat la petrecerea de Crăciun a companiei, au anunţat autorităţile sanitare din Franţa, citate de BBC. La petrecere au participat peste 2.600 de persoane.

Lucrătorii de filiala grupului aerospaţial din vestul Franţei au acuzat stări de vărsături şi diaree, a declarat Agence Régionale de Santé (ARS).

Airbus a declarat însă pentru BBC că doar "în jur de 100" s-au îmbolnăvit.

Airbus a precizat că va coopera cu ARS "pentru a identifica motivul îmbolnăvirii şi pentru a se asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla pe viitor".

Airbus Atlantic este o filială a celui mai mare constructor de aeronave din lume, Airbus, şi are 15.000 de angajaţi în cinci ţări.

ARS nu a oferit detalii despre ce alimente anume ar fi putut îmbolnăvi oamenii la peterecerea,care a avut loc săptămâna trecută, dar a declarat că participanţii la cină au prezentat "semne clinice de vărsături sau diaree".

Printre delicatesele din meniu s-au numărat foie gras, scoici, homar, urmate de deserturi cu îngheţată, alune şi mousse de ciocolată la doar 15 euro (13 lire sterline) de persoană.

O anchetă a fost lansată pentru a găsi sursa intoxicaţiei alimentare în masă, a declarat organizaţia pentru agenţia de ştiri AFP.

Grupul Airbus are 134.000 de angajaţi şi furnizează produse şi servicii în industria aeronautică, a elicopterelor, a apărării, a spaţiului şi a securităţii.

Într-un incident separat petrecut în Franţa la începutul acestui an, mai multe persoane s-au îmbolnăvit şi un cetăţean grec a murit, după ce au contractat botulismul, o boală rară de origine alimentară, într-un restaurant din Bordeaux.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.