Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de cavaleri, domniţe şi păpuşari din cinci ţări, la Festivalul de Artă Medievală de la Suceava

Agerpres.ro
costume medievale craiova

Câteva sute de cavaleri, domniţe şi păpuşari din România, Ungaria, Turcia, Ucraina şi Republica Moldova participă la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului de Artă Medievală ''Ştefan cel Mare'', în municipiul Suceava, potrivit Agerpres.

Evenimentul este organizat în perioada 11-14 august de Consiliul Judeţean Suceava şi Muzeul Naţional al Bucovinei, în asociere cu Primăria municipiului reşedinţă.

Cei care vor vizita Cetatea de Scaun a Sucevei în această perioadă se vor bucura de atmosfera medievală creată de participanţi prin dansuri, spectacole cu foc şi lasere, cai, pantomimă, şcoli de lupte, comedia dell'arte, teatru şi concursuri pentru copii, muzică medievală, tir cu arcul, păsări de vânătoare, ateliere de gastronomie medievală, de artă textilă, fierărie, pielărie, dulgherie, caligrafie, ateliere de magie, animaţii medievale (painting facial), baloane de săpun uriaşe.

Potrivit organizatorilor, vor fi peste 70 de spectacole în fiecare zi de festival, pentru promovarea evenimentului s-au organizat La Iulius Mall Suceava şi la Shopping City Suceava flashmob-uri, iar statui vivante vor fi prezente pe esplanada Casei de Cultură, în faţa Primăriei Suceava, dar şi în cartierele oraşului.

Festivalul va începe pe 11 august, la ora 20,30, cu tradiţionala paradă cu făclii, pe traseul Obcini-Primărie-Ana Ipătescu-Cetate, iar la Cetatea de Scaun va concerta trupa Proconsul.

La ediţia din acest an a Festivalului de Artă Medievală va fi prezent şi chef Cătălin Scărlătescu, maestru în arta culinară, care va oferi participanţilor un "răsfăţ cu savoarea deliciilor medievale".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.