Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de chitarişti sunt aşteptaţi weekendul viitor la a şaptea reuniune anuală Guitar Meeting de la Sibiu

zilesinopti.ro
Guitar Meeting sibiu astra muzeu

Sute de chitarişti din ţară şi nu numai sunt aşteptaţi weekendul viitor, între 17 şi 19 septembrie, la a şaptea reuniune anuală Guitar Meeting, care va fi găzduită în aer liber de Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului, au anunţat, luni, organizatorii, conform agerpres.ro

În cadrul evenimentului, sute de chitarişti vor cânta în acelaşi timp la Concertul Manifest, iar publicul se va putea bucura de concerte live susţinute de Bucovina, Cargo şi trupe tinere, dar şi de un program bogat de activităţi ce pun în centru spiritul rock.

În acest an, prin tema ediţiei "Experience", organizatorii încurajează chitariştii să iasă din mulţime şi să se facă auziţi prin sunetele de chitară, în cadrul Concertului Manifest - cel mai spectaculos şi emoţionant moment al întregului festival, atât pentru participanţi, cât şi pentru publicul larg. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 18 septembrie 2021, începând cu ora 17,00, în spaţiul autentic şi nostalgic al Muzeului Astra din Sibiu. În cadrul marelui concert, sute de chitarişti vor cânta în acelaşi timp un playlist format din 17 piese folk-rock, româneşti şi internaţionale, multe dintre ele fiind interpretate chiar împreună cu autorii acestora, menţionează comunicatul transmis de către organizatori.

Pentru prima dată la Guitar Meeting, membrii trupei Bucovina vor urca pe scenă pentru a cânta bine-cunoscutele piese "Straja" şi "Spune tu vânt" alături de participanţi, iar trupa Cargo va da tonul unor momente muzicale cu adevărat speciale, dedicate pieselor "Românie te strig" şi "Zi de Zi". Şi-au mai anunţat prezenţa la eveniment membrii Trooper, foarte iubiţi de publicul rock din Sibiu, dar şi cunoscutul artist Mircea Vintilă, cu toţii impresionaţi de amploarea şi emoţia transmisă de ediţiile trecute ale Concertului Manifest.

Alături de ei, vor mai participa o serie de artişti locali, prieteni ai festivalului, printre care Sofia Murăruş, Adrian "Moldo" Moldovan, Florin Thomits şi Cătălin Oneţiu la voce, respectiv band-ul format din Ilie "Manole" Vlad - chitară, Dragoş Zaplitnei - bass, Tinel Mureşan - tobă, Haris Mureşan - tobă. Cu toţii vor pune în scenă alte piese cunoscute din playlist-ul ediţiei: instrumentalul Game of Thrones, "Another brick in the wall" de Pink Floyd, "Let it be" / "Hey Jude" semnate The Beatles sau colajul "I want to break free" / "We will rock you" din repetoriul Queen.

Dincolo de momentul muzical unic, pentru care chitariştii participanţi s-au pregătit un an întreg, experienţa culturală oferită la festival va fi una complexă. Organizatorii au pregătit şi un program dens, construit în jurul spiritului rock, de care se poate bucura inclusiv publicul larg din Sibiu şi împrejurimi. Vor avea loc, pe lângă concerte, o proiecţie de film, lansare de carte, ateliere şi masterclass-uri de chitară şi voce.

Pentru cele două ore de spectacol din cadrul Concertului Manifest, chitariştii au început repetiţiile acum câteva câteva luni, imediat după ce a fost anunţat playlist-ul oficial al evenimentului. De altfel, aceştia participă cu interes la toate activităţile programului "Pune Mâna pe Chitară", care îi pregătesc gradual pentru maratonul muzical de la Sibiu. Fiecare piesă din playlist-ul evenimentului este însoţită de câte un tutorial video dedicat, în care Ilie "Manole" Vlad, chitarist al trupei Antract şi mentor al programului, prezintă o lecţie deschisă pentru ca procesul de învăţare să fie mai uşor. Toate aceste tutoriale sunt publicate pe canalul de YouTube "Pune Mâna pe Chitară" şi pot fi urmărite gratuit. De asemenea, chitariştilor le este pus la dispoziţie un kit de chitară, ce include tabulaturile cântecelor şi alte informaţii relevante.

În plus, toate noutăţile şi resursele necesare participanţilor pot fi găsite pe site-ul www.punemanapechitara.ro şi pe aplicaţia mobilă "Pune Mâna pe Chitară", care se poate descărca gratuit de pe Google Play sau App Store, accesând de pe telefon link-ul punemanapechitara.app.link/instaleaza.

Accesul la toate evenimentele din cadrul Guitar Meeting se face prin achiziţionarea unui bilet la Muzeul Astra de la intrarea în locaţie sau online (de pe site-ul Muzeului Astra) şi este permis, conform reglementărilor în vigoare, exclusiv persoanelor care fac dovada vaccinării complete, prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR / antigen rapid sau se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. Minorii până la 16 ani sunt exceptaţi de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării la eveniment şi de la verificarea în registrul electronic de vaccinare.

Guitar Meeting este un eveniment organizat de Asociaţia Culturală Play şi co-finanţat de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu şi Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.