Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de evenimente majore de Revelion. 9.000 de poliţişti, pregătiți să intervină

Primăria Capitalei
Revelion Primaria Capitalei

Aproape 9.000 de poliţişti, cu peste 3.000 de autospeciale vor fi la datorie, zilnic, în minivacanța de Anul Nou, pentru prevenirea incidentelor. Polițiștii anunță că se vor organiza 125 de evenimente majore de Revelion, în țară, și recomandă atenție majoră, conform Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis de IGPE, în perioada 28 decembrie 2018 - 2 ianuarie 2019, în toată țara, peste 8.800 de poliţişti cu peste 3.000 de autospeciale vor fi la datorie, suplimentar față de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică. Polițiștii vor acționa pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor angrenaţi suplimentar, aproape 5.700 sunt poliţişti de ordine publică, peste 1.400 sunt de la rutieră, aproape 600 de la investigaţii criminale, peste 450 de la poliţia transporturi, iar restul sunt de la celelate structuri, respectiv poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, investigarea criminalității economice și luptători de intervenţie rapidă.

Orban, despre o posibilă candidatură a lui Dragnea la prezidențiale: O glumă proastă. Pentru el, pentru PSD, şi mai ales pentru România

Poliţiştii de la transporturi vor patrula zilnic în aproape 230 de staţii şi triaje de cale ferată, în peste 200 de trenuri, în 12 aerogări (naţionale și internaţionale), precum şi în 20 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

Cu prilejul Revelionului, sunt preconizate a se desfăşura 125 de manifestări publice de amploare (concerte, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă, activități cultural-artistice), la nivel național, în peste 115 localități din 35 de județe și București, la care sunt aşteptate să participe aproximativ 300.000 de persoane.

Ministrul Apărării, o nouă REACȚIE în scandalul privind șefia Armatei: Nu este prima instituţie pe care Presedintele României încearcă să o blocheze

De asemenea, polițiștii vor monitoriza traficul rutier, pe toate drumurile naționale, județene și autostrăzi, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere.

Cetățenii sunt sfătuiți ca în locurile publice, la piaţă și în magazine să aibă grijă de bunuri, să își țină portmoneul în buzunarul de la piept și să nu își lase copiii nesupravegheaţi. De asemenea, oamenii trebuie să fie atenți când retrag bani de la bancomate, să nu se lase amăgiţi de ”vânzătorii de chilipiruri”, de cele mai multe ori produsele sunt fie contrafăcute, de o calitate îndoielnică. De asemenea, cetățenii sunt sfătuiți să închidă geamurile mașinilor și să își așeze cumpărăturile în portbagaj.

”Nu consumaţi, în exces, băuturi alcoolice. Comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de starea de ebrietate! În mijloacele de transport în comun, fiți vigilenţi şi atenţi faţă de comportamentul persoanelor de lângă dumneavoastră. Acordaţi maximă atenţie persoanelor care sună la uşa dumneavoastră sau pe care le primiți în casă! Uneori, infractorii joacă anumite roluri (colindători, persoane care livrează colete, angajaţi ai unor furnizori de servicii etc.), aşa că fiţi vigilenţi! Obişnuiţi copiii să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dumneavoastră, ca să nu trădeze că sunt singuri acasă!”, scriu polițiștii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.