Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de familii din Vrancea și Buzău, rămase izolate după ce un drum a fost distrus de ape.

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
inundatii pompieri saci dig

Ploile din ultimele ore au provocat inundaţii în mai multe localităţi din judeţele Vrancea şi Buzău, în Vrancea cinci sute de familii din trei sate rămânând izolate după ce un drum judeţean a fost distrus de ape. De asemenea, pe două drumuri naţionale se circulă cu dificultate din cauza aluviunilor depuse pe şosea (news.ro).

Potrivit reprezentanţilor ISU Vrancea, cea mai gravă situaţie se înregistrază la Nistoreşti, unde, în urma ploilor din ultimele ore, care au antrenat o cantitate mare de aluviuni, drumul judeţean 205 M a fost distrus pe ambele sensuri. Din această cauză, accesul în satele Brăderu şi Podu Schiopului dar şi în cătunul Podu Ţârdei, unde sunt aproximativ 500 de locuitori, s-a făcut doar pietonal timp de mai multe ore. Joi dimineaţă, drumarii au reuşit să redeschidă şosea pe un sens, însă doar pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mică de 3,5 tone.

Tot în Vrancea, sunt probleme pe DN 2 L, la intrarea în comuna Soveja, şi pe DN 2 D, în zona localităţii Lepşa, unde s-au depus aluviuni, iar traficul se desfăşoară cu dificultate. La fata locului s-au deplasat echipaje ale Poliţiei şi reprezentanţi ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, fiind alertat şi administratorul acestor sectoare de drum.

Pe parcursul noptii de miercuri spre joi, pompierii militari din Vrancea au intervenit pentru evacuarea apei acumulate în urma precipitaţiilor în gospodăriile a şase familii din localităţile Tulnici, Năruja si Soveja. Totodată, serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din aceste localităţi au intervenit pentru îndepărtarea aluviunilor depuse pe carosabil în mai multe puncte pe DN 2 D, DN 2 L şi DJ 205 L.

De asemenea, miercuri noapte o femeie în vârstă de 47 ani din localitatea Câmpuri a fost ajutată de echipele de intervenţie să părăsească locuinţa după ce apa revărsată din pârâul Şuşiţa a pătruns în casă.

Şi la Buzău, pompierii intervin în sprijinul oamenilor afectaţi de ploile din ultimele ore.

Joi dimineaţă, pompierii intervin în comuna Smeeni, în satele Moisica şi Albeşti, unde apa a intrat în mai multe beciuri şi gospodării. De asemenea, pompierii intervin la Gherăseni, unde, de asemenea, au fost anunţate inundaţii. Afectată de ploile din ultimele ore a fost şi comuna buzoiană Valea Salciei, unde un drum care fusese refăcut, recent a fost din nou distrus de ape.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.