Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de foști preoți catolici din SUA, acuzați de pedofilie, rămași nepedepsiți! Unii dintre aceștia încă lucrează cu minori

facebook.com
preot catolic popa

Sute de foşti preoţi catolici din Statele Unite, acuzaţi de pedofilie, trăiesc departe de orice consecinţe. Asta au descoperit jurnaliştii Associated Press după o anchetă declanşată de un caz în care era implicat un fost prelat. Mulţi dintre acuzaţi continuă să lucreze cu minori în şcoli şi biserici.

În toamna anului 2017 poliția din statul Oregon a arestat un bărbat care a molestat un minor cu dizabilități. Suespctul, în vârstă de 69 de ani, era un fost preot. La interogatoriu și-a recunoscut fapta și a făcut o dezvăluire șocantă, potrivit ȘtirileTVR.ro.

Procurorii au aflat că în 1981 Sinclair a fost acuzat că a molestat doi băieți de 14 ani. A fost trimis la tratament și apoi a constinuat să fie preot până în 2002. Împotriva lui nu au fost formulate plângeri și și-a văzut de viață ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Iar ca el în SUA sunt aproape 1700 de foști clerici catolici.

Citește și: Reabilitarea litoralului românesc! Licitația depășește peste 1 miliard și jumătate de lei

Jurnaliștii Asscoiated Press au mers pe urma preoților și au descoperit că 170 încă lucrează în biserici și peste 190 au licențe care le permit să profeseze în educație, medicină, asistență socială și unii chiar sunt consilieri pentru victime ale abuzurilor. Nu puțini aruncă vina în curtea bisericii.

Roger Sinclair a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru agresiunea din 2017. Pentru restul victimelor este prea târziu.

Anul trecut, Biserica Romano-Catolică din SUA a publicat o listă cu preoții împotriva cărora s-au formulat acuzații credibile și care au fost în consecință excomunicați. Pentru cei mai mulți însă, acolo s-a oprit orice formă de pedeapsă pentru faptele de care erau suspectați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.