Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de fotografii cu femei care fac reclamă la lenjerie intimă au fost arse de rebelii houthi

Operation World
Yemen

Sute de fotografii cu femei care fac reclamă la piese de lenjerie intimă, inclusiv ambalaje şi afişe ale unor magazine de profil din capitala yemenită Sanaa pe care apar imagini similare, au fost confiscate şi arse de rebelii houthi, pe motiv că sunt 'indecente', relatează miercuri AFP, citând comercianţi şi oficialităţi locale.

Apropiaţi de Iran, rebelii houthi, aflaţi în război cu guvernul yemenit, încearcă să impună un cod moral strict vizând în special femeile din teritoriile din nordul ţării pe care le controlează, între care capitala Sanaa, al cărei control au preluat-o în 2014, scrie Agerpres.ro.

"Ministerul Comerţului a confiscat toate fotografiile cu femei din magazinul meu sub pretextul că sunt goale şi că astfel de lucruri ar atenta la pudoare", a declarat Mohammed al-Alimi, proprietarul unui magazin de lenjerie intimă din cartierul al-Safiya.

Un alt comerciant, Omar al-Ouessabi, a declarat că această campanie a autorităţilor a vizat toate magazinele de lenjerie intimă din cartier, fiind confiscate inclusiv panouri şi afişe din buticuri. Rebelii houthi au ars 'sute' de fotografii, a adăugat el.

'Autorităţile din Sanaa au efectuat recent descinderi în magazinele de lenjerie intimă şi au confiscat fotografii indecente', a confirmat pentru AFP un responsabil al rebelilor, precizând că respectiva campanie a vizat întreaga capitală, iar comercianţii au fost avertizaţi.

'Suntem o societate conservatoare. Avem obiceiurile şi tradiţiile noastre. Acest gen de fotografii indecente nu trec', a adăugat el sub rezerva anonimatului.

Totuşi, mai mulţi responsabili houthi au criticat măsura, precum Abdelmalik al-Ajri, membru al biroului politic. Pe Twitter, el a cerut autorităţilor locale 'să ţină în frâu agenţii care interpretează greşit religia'.

Nu este prima oară când rebelii houthi atacă magazinele cu articole pentru femei. Anul trecut, ei au confiscat de la croitorii centurile purtate de tinerele femei peste rochii pentru a le evidenţia silueta.

Singura cafenea pentru femei din Sana'a, Ofelia, a fost constrânsă să-şi închidă uşile. Iar saloanelor de coafură din capitală li s-a ordonat să refuze tunsorile considerate fanteziste extrem de solicitate de tineri.

Rebelii houthi au reuşit să se impună în pofida intervenţiei din 2015 a unei coaliţii militare conduse de Arabia Saudită, care sprijină guvernul pentru a contracara influenţa rivalului său iranian în regiune.

Cu o populaţie în pragul foametei, conflictul - soldat cu zeci de mii de morţi - a scufundat ţara în cea mai gravă criză umanitară din lume, potrivit ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.