Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de imigranți morți după scufundarea unei ambarcațiuni

imigranti

O ambarcaţiune plină cu imigranţi s-a scufundat joi în largul oraşului Zuwara de pe coasta Libiei, existând riscul ca sute de persoane să-şi fi pierdut viaţa, potrivit unor oficiali, transmite Reuters.

Sute de persoane se aflau la bordul ambarcaţiunii, unele fiind prinse în cală în momentul scufundării, a precizat un oficial din domeniul securităţii din Zuwara, rămas sub protecţia anonimatului.

"Aproximativ 100 de imigranţi ilegali au supravieţuit", a spus el, adăugând că operaţiunile de salvare continuă.

Un alt oficial local şi un jurnalist din Zuwara au confirmat naufragiul, neavând însă informaţii privind numărul victimelor.

Imigranţii de la bordul ambarcaţiunii proveneau din Africa Subsahariană, Pakistan, Siria, Maroc şi Bangladesh, a precizat oficialul din domeniul securităţii.

Paza de Coastă italiană, care coordonează operaţiunile de salvare ale UE în largul Libiei, nu a putut confirma pentru moment naufragiul.

Zuwara, situat în apropiere de graniţa cu Tunisia, este o importantă lampă de lansare pentru traficanţii care transportă imigranţi spre Italia.

Peste 50 de imigranţi au fost găsiţi morţi miercuri în cala unei ambarcaţiuni recuperate de paza de coastă suedeză în largul Libiei.

Peste 2.300 de imigranţi şi-au pierdut viaţa în acest an în încercarea de a ajunge pe mare în Europa, comparativ cu un total de 3.279 pe întreg anul 2014, conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.