Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de kurzi au traversat întreaga ţară pentru a veni la Afrin în semn de solidaritate

ANADOLU Agency
Turcia Sirian Afrin

Sute de persoane, sosite încă din timpul nopţii la Afrin din regiunile kurde din nord-estul Siriei, au participat la o manifestaţie marţi, în semn de solidaritate cu locuitorii enclavei kurde, vizată de o ofensivă turcă, relatează France Presse. Cu ramuri de măslin în mâini- în aluzie la ofensiva Turciei intitulată 'Ramura de măslin' - unii manifestanţi au agitat portrete de combatanţi şi luptătoare care şi-au pierdut viaţa în confruntări. Ei au defilat în sunetul de tobe şi de muzică tradiţională în centrul oraşului Afrin, în nord-vestul Siriei. Participanţii, originari din Qamichli, Hassaké (nord-est) sau Kobané (nord) au sosit încă din cursul nopţii la Afrin după ce au traversat cu autobuzul întreaga Sirie, de la est la vest. Turcia a lansat la 20 ianuarie o vastă ofensivă în Siria în enclava Afrin (aproape de frontiera sa) împotriva miliţiei kurde Unităţile de apărare a poporului (YPG).

'Afrin, suntem cu tine până la moarte!', 'Jos mercenarii, jos Erdogan!' au scandat manifestanţii, făcând referire la preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, agitând drapelele YPG. Participanţii, unii purtând tradiţionalele şaluri kurde colorate, au făcut paşi de dabke, dans tradiţional în Orientul Mijlociu. Peste 3.000 de persoane, la bordul a 500 de vehicule, au făcut această deplasare la Afrin, potrivit unuia dintre organizatori, Noujine Youssef.

'Suntem acum în cetatea rezistenţei', a exclamat Youssef, membru în Consiliul sirian democratic, braţul politic al Forţelor Democratice Siriene (FDS), coaliţie de combatanţi dominată de kurzi.

'Am parcurs toată această distanţă pentru a le spune fraţilor noştri din Afrin că nu sunt singuri şi că suntem împreună cu ei', a explicat pentru AFP o femeie de 50 de ani din regiunea Qamichli. Pentru unii, care au venit de foarte departe, călătoria a durat mai mult de o zi.

'Am venit să susţinem oraşul Afrin împotriva agresiunii turceşti', a adăugat un manifestant de 58 de ani, venit din regiunea Hassaké, anunţă Agerpres. 'Călătoria a durat două zile (...) am fost în întârziere din cauza punctelor de control ale regimului', a explicat el, adăugând:'Nu-l vom lăsa pe Erdogan să-şi realizeze visul de a reface imperiul otoman!'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.