Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de localnici au protestat împotriva restricţiilor în sudul ţării, în Georgia

Operation World
Georgia

Câteva sute de oameni au protestat miercuri în regiunea Marneuli din Georgia împotriva restricţiilor impuse de autorităţi pentru a limita răspândirea noului coronavirus, după ce parlamentul a extins starea de urgenţă până pe 22 mai, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Fosta republică sovietică din Caucazul de sud, cu 3,7 milioane de locuitori, a raportat până în prezent 411 cazuri confirmate de infectare şi cinci decese.

Protestatarii de miercuri, care au încălcat ordinele de interzicere a adunărilor publice de peste 3 persoane, s-au adunat într-o piaţă din satul Shulaveri şi au reclamat faptul că nu pot să-şi vândă produsele, cerând totodată ridicarea restricţiilor.

Protestul, care a durat câteva ore, a fost supravegheat de poliţişti echipaţi cu măşti de protecţie. Unii protestatari au blocat o şosea şi au împiedicat trecerea camioanelor.

Guvernatorul regional Shota Rekhviashvili şi alţi oficili au promis să crească numărul firmelor de distribuţie care cumpără alimente proaspete de la producători locali.

Citește și: În premieră, Nelu Tătaru anunță CÂND începe școala: Cum trebuie să fie echipați profesorii și elevii

Regiunile sudice Marneuli şi Bolnisi, la graniţa cu Azerbaidjanul, sunt izolate din 23 martie, după ce o femeie a fost diagnosticată cu COVID-19 după ce a participat la un eveniment familial.

În cele două regiuni trăiesc în majoritate etnici azeri.

Starea de urgenţă declarată în Georgia presupune interzicerea circulaţiei între 9 seara şi 6 dimineaţa, închiderea restaurantelor, cafenelelor şi a majorităţii magazinelor, precum şi suspendarea transportului public. Magazinele alimentare, farmaciile şi benzinăriile rămân deschise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.