Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de locuitori dintr-o comună din Alba au rămas fără curent electric din cauza viscolului

www.europafm.ro
drum inchis, viscol, ger, zapada

Aproape 300 de abonaţi dintr-o comună din Munţii Apuseni, zonă aflată sub Cod portocaliu, nu dispun de curent electric din cauza unei avarii provocate de viscol şi de ninsorile abundente, a informat, luni seara, Prefectura Alba.

Potrivit sursei citate, în zona Poiana Vadului, în urma afectării a 16 posturi de transformare, 773 de utilizatori au rămas luni fără energie electrică. "Sunt prezente 2 formaţii pe teren pentru remedierea defecţiunilor, în momentul de faţă nefiind alimentaţi 290 utilizatori", a menţionat Instituţia Prefectului.

O altă avarie, produsă în zona oraşului Abrud, a afectat circa 2.000 de utilizatori. "Au fost finalizate manevrele de izolare a defecţiunii şi, implicit, de alimentare a tuturor consumatorilor din această zonă", a precizat sursa menţionată.

Reprezentanţii Prefecturii au mai arătat că circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă pe DN 67C - Transalpina, DN 74, DN 74 A şi DN 75, potrivit Agerpres.

"Având în vedere că în momentul de faţă este în vigoare un Cod portocaliu de fenomene meteorologice - intensificări puternice ale vântului, viscol şi vizibilitate foarte redusă, pentru partea de munte a judeţului Alba, echipele DRDP Cluj - Secţia Drumuri Naţionale Alba acţionează cu toate utilajele din dotare pe DN 67C - Transalpina, DN 74, DN 74 A şi DN 75, pentru deszăpezirea acestor sectoare de drum. Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă. (...) În funcţie de evoluţia situaţiei, toate instituţiile cu rol în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele meteorologice sunt pregătite să intervină în cel mai scurt timp", a mai transmis sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.