Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de maghiari au comemorat Revoluția pașoptistă în Parcul Reconcilierii din Arad: Noua Dreaptă le-a adus ce nu aveau - Drapelul Românesc

romani maghiari unguri

Câteva sute de maghiari au participat, vineri, în Parcul Reconcilierii Româno-Ungare din Arad, la manifestările comemorative dedicate Revoluţiei paşoptiste, printre cei prezenţi numărându-se vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, dar şi un grup al organizaţiei Noua Dreaptă, care a desfăşurat un drapel românesc de mare dimensiuni, spunând că îi comemorează pe eroii români, potrivit agerpres.ro.

Citește și: IPJ Timiș CONFIRMĂ dezvăluirile ȘTIRIPESURSE.ro - Poliția a IGNORAT primul apel al bărbatului tăiat de viu cu drujba

Manifestările din Parcul Reconcilierii prilejuite de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni au început cu intonarea imnului României, urmată de intonarea imnurilor Ungariei şi Uniunii Europene, iar apoi invitaţii au ţinut discursuri, referindu-se la evenimentele istorice petrecute în 1848-1849.

Vicepremierul Ungariei a arătat, cu acest prilej, că ţara sa trebuie să aibă parte de aceleaşi drepturi şi respect ca oricare alt stat al Uniunii Europene.

"Arădenii pot fi mândri că prin aceste evenimente numele oraşului a fost scris pe veci cu litere de aur pe paginile istoriei naţiunii maghiare. Acest fapt însă ne atribuie o responsabilitate deosebită. Aşa cum eroii Aradului nu au renunţat nici în ultima clipă la o luptă pentru drepturi, la a dori libertatea, aşa nici noi nu avem voie să renunţăm la dreptul de a rămâne şi a trăi ca maghiari pe pământul nostru natal. (...) Noi, maghiarii, nu suntem mai prejos decât nicio altă naţiune, de aceea nu am acceptat şi nu vom accepta niciodată că pot exista drepturi care în Europa, în Uniunea Europeană, se acordă numai pentru unii, iar pentru noi, nu. Că pot exista lucruri care sunt îngăduite unora, dar nouă nu, se cuvin unora, dar nouă nu, le sunt date unora, dar nouă nu. Ceea ce unii au voie să facă, nouă nu ni se admite. Noi acordăm respect tuturor popoarelor şi cerem ca şi poporul nostru să fie respectat, ceea ce li se acordă altora, să ni se acorde şi nouă", a spus Semjen Zsolt.

Oficialii, între care autorităţi locale din Arad, au depus coroane de flori la baza Statuii Libertăţii, monumentul maghiar din Parcul Reconcilierii, dar şi la baza Arcului de Triumf, monumentul românesc.

În afară de cei peste 400 de maghiari prezenţi la eveniment, în Parcul Reconcilierii, lângă Arcul de Triumf, s-a aflat şi un grup al organizaţiei Noua Dreaptă, care a desfăşurat un drapel românesc de mari dimensiuni. Liderul Noua Dreaptă Arad, Angel Popescu, a spus că organizaţia îi comemorează "pe cei 40.000 de români ucişi de armatele maghiare la Revoluţia 1848-1849".

Manifestarea s-a încheiat fără incidente, iar în jurul Parcului Reconcilierii au fost prezente importante forţe de ordine, respectiv poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.