Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de magistrați, anchetați de Secția specială a Parchetului General - 161 de dosare penale, 267 de judecători și procurori

breaking news stiripesurse.ro

Secția de anchetare a magistraților a preluat 161 de dosare penale care vizează 267 de judecători și procurorori, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții Parchetului General. Dosarele sunt preluate de la DNA, dar și de la alte unități de parchet din țară.

În data de 26 octombrie, la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie au fost înregistrate un număr de 161 dosare penale vizând un număr de 267 judecători şi procurori, au precizat reprezentanții Parchetului General într-un răspuns pentru MEDIAFAX.

„Unităţile de parchet de la care acestea au fost preluate fiind cele prevăzute de art. II alin.l din O.U.G. nr.90/2018, respectiv Direcţia Naţională Anticorupţie şi alte unităţi de parchet care au în lucru sau au soluţionat cauze referitoare la infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori cu respectarea disp. art.881 din Legea nr.304 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, se mai arată în răspunsul Parchetului General.

Secţia de anchetare a infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului General devine operaţională începând din data de 23 octombrie. La această secţie lucrează și Adina Florea, propunerea ministrului Justiţiei pentru şefia DNA, în calitate de procuror-șef adjunct.

Secția va putea investiga inclusiv infracțiunile săvârșite de către membrii Consiliului Superior al Magistraturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.