Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de mii de elevi expuși bolii, din cauza școlilor nepregătite pentru începerea anului școlar

Inquam Photos / Octav Ganea
scoala distantare

Peste 1.000 de școli din România sunt nepregătite pentru buna desfășurare a cursurilor, în ceea ce privește măsurile de siguranță recomandate de specialiști, arată FACIAS într-un comunicat de presă.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) solicită demisia ministrului Monica Anisie, pentru situația dezastruoasă a sistemului de învățământ și pentru eșecul de a se asigura că școlile sunt pregătite pentru a asigura normele de siguranță recomandate de specialiști, în contextul epidemiei de COVID-19. Multe dintre unitățile de învățământ nu pot asigura distanța de 1,5 metri recomandată și nici nu au montat separatoarele din plexiglas.

FACIAS arată că, așa cum indică un raport UNICEF, un sfert din școlile din România nu au apă potabilă. La fel, una din cinci școli nu are nici măcar autorizație sanitară de funcționare.

Astfel, se remarcă din nou lipsa oricărei preocupări de a colabora cu alte autorități, pentru ca în fiecare școală din România să fie respectate măcar minime reguli de igienă, pentru o minimă protecție a elevilor care merg la școală în această perioadă delicată.

FACIAS a lansat campania „Decalogul dezastrelor din Educație”, în care prezintă zece motive pentru care ministrul Anisie ar trebui să demisioneze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.