Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de mii de rezidenți din Sydney, sfătuiți să stea acasă, după descoperirea unui nou focar COVID-19

AAP: Dean Lewins
Australia, COVID-19

Autorităţile din Australia încearcă să descopere sursa unor noi cazuri de COVID-19 după ce un focar a fost depistat în oraşul Sydney, ale cărui autorităţi au îndemnat joi sute de mii de rezidenţi să rămână în locuinţele lor şi au amenajat mai multe centre de testare rapidă, informează Reuters, potrivit AGERPRES.

După ce două cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate într-o suburbie din nordul oraşului Sydney în ziua precedentă, autorităţile locale au anunţat că numărul persoanelor infectate a crescut la 17 şi au cerut celor 250.000 de rezidenţi din districtul Northern Beaches să rămână în locuinţele lor timp de trei zile.

Persoanele care nu locuiesc în acea zonă au fost îndemnate să nu pătrundă în perimetrul districtului.

Noul focar pune astfel capăt unei perioade de două săptămâni în care niciun caz de transmitere comunitară a virusului SARS-CoV-2 nu a fost detectat în regiune. La începutul acestei săptămâni, statul New South Wales, a cărui capitală este Sydney, a anulat în mod oficial ordinul de sănătate publică în privinţa activităţilor de telemuncă, din cauza numărului mic de cazuri de COVID-19.

Prim-ministrul statului New South Wales, Gladys Berejiklian, a făcut următoarea declaraţie în faţa reporterilor: "Vrem cu adevărat să controlăm această problemă, nu dorim ca ea să înceapă să ne provoace noi îngrijorări cu doar câteva zile înainte de Crăciun şi cer publicului să rămână la fel de vigilent ca întotdeauna".

Australia şi-a redeschis treptat graniţele interne şi a relaxat regulile de distanţare socială în ultimele săptămâni, datorită absenţei sau a numărului foarte mic de cazuri locale raportate în majoritatea celor opt state şi teritorii federale ale sale.

Cu toate acestea, după ce autorităţile din New South Wales au raportat apariţia noului focar, guvernul statului Western Australia a ordonat tuturor călătorilor veniţi din New South Wales să se plaseze în autoizolare şi să facă un test COVID-19 într-un interval de cel mult 24 de ore.

Australia a raportat puţin peste 28.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 908 de decese asociate maladiei COVID-19 de la începutul pandemiei. Până miercuri, cele mai multe cazuri active din această ţară erau călători reveniţi din străinătate, care au fost plasaţi în carantină în diverse hoteluri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.