Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de oameni arestaţi în Franţa: Autorităţile vor să rezolve cazul atentatelor din Paris

paris antitero

O sută una persoane au fost arestate în Franţa 'în legătură directă cu terorismul' de la începutul acestui an, a anunţat ministrul de interne Bernard Cazeneuve, într-un interviu apărut vineri, la şase luni de la atentatele din 13 noiembrie de la Paris, în mai multe cotidiane regionale şi preluat de Le Monde în ediţia online. 'Facem totul pentru a-i proteja pe francezi, însă ameninţarea este în continuare foarte ridicată', a subliniat ministrul, amintind că 15 proiecte de atentate au fost dejucate începând din 2013.

'La nivel european, în cea mai mare parte datorită impulsului dat de Franţa, lucrurile avansează. Pe lângă munca strânsă de coordonare poliţienească şi judiciară franco-belgiană care a permis arestările recente, Parlamentul European a adoptat în sfârşit PNR (registrul european cu date ale pasagerilor curselor aeriene -n.r.), care va facilita mai buna detectare a mişcărilor jihadiste', a comentat Cazeneuve, conform Agerpres.

 

Potrivit ministrului francez, controalele întărite la frontiere continuă, în ultimele şase luni fiind verificate 33 de milioane de persoane, din care 17.500 nu au primit permisiunea de a intra pe teritoriul ţării.

 

În ce priveşte marile evenimente sportive ce vor fi organizate în Franţa, în primul rând Euro 2016 la fotbal, între 10 iunie şi 10 iulie, ministrul a dat asigurări că va exista 'o mobilizare excepţională pentru a asigura cel mai ridicat nivel de securitate posibil. 'Acesta este unul din motivele pentru care prelungim starea de urgenţă până pe 26 iulie, adică până după încheierea campionatului european de fotbal şi a Turului Franţei' la ciclism, a mai explicat Bernard Cazeneuve în interviul menţionat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.