Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de oameni protestează în faţa Guvernului

protest guvern

Peste 300 de membri ai Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) şi Federaţiei Salariaţilor din Administraţia Publică Centrală şi Locală din România - Columna protestează marţi, de la ora 11,00, în faţa sediului Guvernului din Piaţa Victoriei, solicitând autorităţilor condiţii de muncă şi de salarizare mai bune.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că aplicarea H.G. 1091/2014 privind salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată face ca, la 1 iulie 2015, 60% dintre angajaţii acestui domeniu să fie plătiţi cu salariul minim pe economie, indiferent de nivelul studiilor, vechime sau importanţa activităţii, informează Agerpres.

De asemenea, aceştia susţin că Legea 71/2015 blochează salariile la nivelul lunii decembrie 2014 şi corectează discrepanţele salariale create pe aceeaşi funcţie publică numai pentru angajaţii de prim nivel salarial (aparatul de lucru al Parlamentului României, Guvern, Curţii de Conturi etc.) şi nu pentru toate instituţiile din România.

Mai mult, sindicaliştii afirmă că se află în imposibilitatea achitării obligaţiilor cetăţeneşti din singura sursă de venit salarial la care au dreptul în condiţiile în care sistemul incompatibilităţilor nu le permite să aibă şi alte activităţi.

Sindicaliştii solicită, de asemenea, deblocarea negocierilor contractelor şi acordurilor colective de muncă, şi a acordării tichetelor de masă şi a voucherelor de vacanţă.

Funcţionarii publici au protestat şi luni, de la ora 11,00 şi până la 13,00, în faţa sediului Guvernului. Protestul de marţi urmează să se încheie la ora 13,00, acţiunile revendicative fiind programate şi în zilele de miercuri şi joi, în intervalul orar 11,00 - 13,00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.