Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de persoane au participat la Kiev la funeraliile unui tânăr figură emblematcă a mişcării Maidan,ucis în estul Ucrainei

Foto Agerpres
militar soldat ucraina mort inmormantare
Roman Ratuşnîi a murit pe 9 iunie lângă Izium, în regiunea Harkov (Harkiv), unde forţele ucrainene luptă împotriva armatei ruse, care a invadat Ucraina pe 24 februarie.

Sâmbătă dimineaţa, patru soldaţi au dus sicriul defunctului, salutat de mulţime, în prezenţa a numeroşi militari. Sicriul a fost depus la intrarea în mănăstire, unde a avut loc o ceremonie funerară.

Sute de persoane au asistat în tăcere la ceremonie, unele ţinând în mâini flori, alţii cu un drapel ucrainean pe spate.

Mulţimea urmează să se adune la mijlocul zilei de sâmbătă în Piaţa Independenţei (Maidan Nezalejnosti) şi sicriul va fi coborât în groapă la cimitirul Baikove, în sudul Kievului, unde sunt înhumate numeroase personalităţi ucrainene.

Plecat să lupte în rândurile armatei ucrainene, ca numeroşi alţi civili de la începutul agresiunii ruse, Roman Ratuşnîi a fost unul dintre primii studenţi care au protestat la sfârşitul lui 2013 în Piaţa Independenţei. Acele proteste au lansat mişcarea de protest proeuropeană Maidan, care a determinat retragerea de la putere a preşedintelui prorus Viktor Ianukovici, în 2014.

Anunţarea, la începutul săptămânii, a morţii lui Roman Ratuşnîi, care era şi un celebru militant anticorupţie, a suscitat un val de reacţii pe reţelele sociale, printre care şi cea a legendei fotbalului englez Gary Linecker, care a redistribuit informaţia, scriind "tragic".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.