Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Sute de persoane participă la 'Marșul Diversității' din București: 'De când este acest Pride, se întâmplă un lucru foarte bun, e unul pozitiv'

Inquam Photos / Octav Ganea
pride

Câteva sute de persoane s-au strâns, potrivit surselor avizate, în zona Piața Victoriei din Capitală pentru a porni în marș, în cadrul manifestării „Bucharest Pride” ce are drept scop promovarea și celebrarea diversității, anunță MEDIAFAX.

Aproximativ 400 de persoane, potrivit unor surse avizate, s-au strâns pe Calea Victoriei (pe carosabil, între intersecția Piața Victoriei – Calea Victoriei și intersecția Strada Sevastopol – Calea Victoriei), pentru a porni în marșul în cadrul Bucharest Pride, manifestare devenită deja tradiție.

„Sunt aici pentru a susține egalitatea. Vreau să fiu lăsată să fiu așa cum sunt. Vreau să fiu lăsată să fiu. Eu cred că, de 14 ani, de când este acest Pride, se întâmplă un lucru foarte bun, e unul pozitiv. Poate, în timp, vom accepta și căsătoria între persoane de același sex”, a spus o tânără care s-a recomandat Tamtam și care a precizat că este bisexuală.

Citește și: Scandal la ședința PSD între Ciolacu și Oprișan .

„Bucharest Pride este un eveniment care se desfășoară pașnic de mai bine de 10 ani, dar vă rugăm să fiți atenți pentru siguranța dvs. și a celor din jur. În cazul în care în apropierea dvs. există un incident violent, vă rugăm să vă îndepărtați, să faceți un cerc la distanță în jurul incidentului, să scandați „FĂRĂ VIOLENȚĂ!”. Păstrați-vă calmul, nu fugiți și anunțați imediat autoritățile”, se arată pe site-ul organizației ACCEPT, organizatoare a manifestării.

Punctul final al marșului este Piața Universității, unde vor fi susținute scurte alocuțiuni și vor fi distribuite materiale informative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.