Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de prezentări la UPU pe fondul caniculei

realitatea.md
canicula

Peste 600 de pacienţi s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău în weekend, din cauza căldurii care, sunt de părere medicii, le-a influenţat starea de sănătate, potrivit Agerpres.

La sfârşitul săptămânii trecut, judeţul Buzău s-a aflat sub atenţionare cod galben de caniculă şi disconfort termic ridicat, fapt ce a determinat ca un număr mare de pacienţi cu boli cronice să ajungă la Urgenţe.

"Vineri au fost înregistrate 183 de prezentări la UPU, cele mai multe cazuri au fost înregistrate sâmbătă, respectiv 226, iar duminică alţi 211 pacienţi s-au prezentat la camera de gardă. Vorbim despre pacienţi cu afecţiuni cardiace, neurologice, respiratorii, cu AVC, boli acutizate sub influenţa căldurii. S-a dublat aproape numărul de prezentări la Urgenţe", a declarat, pentru AGERPRES, medicul Adrian Zoican, şef secţie UPU din cadrul SJU Buzău.

Tot pe parcursul weekendului, paramedicii SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău au acordat primul ajutor medical şi au transportat la UPU trei persoane căzute în stradă.

Luni, meteorologii au emis o nouă avertizare de cod portocaliu pentru judeţul Buzău. Sunt aşteptate temperaturi maxime în general de 37...39 de grade, disconfortul termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Valul de căldură şi disconfortul termic vor persista şi marţi în regiunile vestice, sudice şi sud-estice, iar miercuri şi joi, în cele din jumătatea sudică a teritoriului. În acest context, medicii recomandă persoanelor vulnerabile să evite ieşirile pe parcursul zilei.

"Recomandăm pacienţilor vulnerabili, copiilor şi vârstnicilor să evite deplasările după ora 11,00 şi înainte de ora 17,00. Recomandăm tuturor celorlalţi să se protejeze, să stea la umbră, să folosească pălării, să se hidrateze bine. Dacă deţin aparate de aer condiţionat, diferenţa de temperatură din interior să nu fie excesiv de mare faţă de cea din exterior, dacă afară sunt 35 de grade nu poţi pleca de acasă unde ai 20 de grade pentru că existe o diferenţă mare", a subliniat şeful UPU Buzău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.