Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de refugiaţi, fraudă de milioane de euro în Germania

refugiati germania

O comisie de anchetă verifică suspiciuni privind peste 300 de cazuri în care solicitanţi de azil din oraşul german Braunschweig au reuşit să fraudeze sistemul de acordare a ajutoarelor sociale, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Cazurile suspecte au în prim-plan în special refugiaţi din Sudan care au sosit în Germania odată cu valul de migraţie din vara anului 2015, a declarat duminică pentru DPA preşedintele comisiei de anchetă, Joern Memenga. El a estimat că au fost fraudate milioane de euro din fondurile pentru ajutoare sociale.

Vezi şi: O nouă taxă de la 1 ianuarie 2017: 10 milioane de români sunt afectaţi

Refugiaţii s-au înregistrat la diverse centre, sub diverse identităţi, pentru a primi de mai multe ori ajutoare sociale. Memenga a spus că mulţi dintre ei au folosit trei până la patru nume diferite. Cât despre metodele a care au apelat pentru a nu fi recunoscuţi, oficialul german a spus că "îşi lăsau barba să crească, îşi puneau ochelari sau îşi tundeau părul". 

Suprasolicitaţi de cazurile pe care le aveau de gestionat, funcţionarii nu şi-au dat seama de înşelătorie, mai ales că în perioada de vârf a valului de migraţie înregistrau până la 2.000 de refugiaţi pe zi, a mai spus sursa citată.

Vezi şi: Rezultate SONDAJ STIRIPESURSE.RO: Cine este politicianul anului 2016 în România

În acest fel, fiecare dintre suspecţi a putut păcăli statul. Preşedintele comisiei de anchetă a relatat despre cazul unui solicitant de azil care a folosit nu mai puţin de 12 identităţi şi care a beneficiat ilegal de 45.000 de euro. 

Procurorul din Braunschweig a declarat că este puţin probabil ca vreunul dintre cazuri să ajungă în instanţă, pentru că, la momentul când sunt deconspiraţi, autorii fraudelor au părăsit deja oraşul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.