Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de sirieni au ajuns în Rusia și se pregătesc de război (NYT)

SANA
mercenari serieni

Rusia intenționează să implice 16.000 de mercenari din Siria în războiul împotriva Ucrainei, iar primul contingent ar fi sosit deja pentru a urma un antrenament militar, scrie The New York Times.

Vezi și: Și dacă Putin nu a greșit calculul? Dacă țintele sale reale sunt bogățiile energetice din estul Ucrainei? (Analiza)

Presa străină scrie că cei circa 300 de soldați sosiți sunt din divizia a 25-a a armatei siriene, cunoscută sub numele de Forțele Tigrilor. Sunt considerați de elită și lucrează îndeaproape cu ofițerii ruși.

Rușii le-au oferit 1.200 de dolari pe lună timp de șase luni, cu un bonus de 3.000 de dolari la întoarcerea în Siria.

Alte grupuri pot fi în drum spre Rusia, iar recrutorii din Siria au compilat liste cu candidații interesați pentru a fi verificați de serviciile de securitate siriene și apoi predați rușilor.

În ultimii ani, din cauza războiului, Siria s-a transformat într-un exportator de mercenari, ceea ce a oferit multor bărbați experiență de luptă, dar a afectat atât de mult economia țării, încât acum oamenilor le este greu să găsească de lucru.

Sursa citată mai scrie că unii sirieni se simt loiali Rusiei datorită sprijinului său pentru Bashar al-Assad, în timp ce alții se înscriu pentru a lupta pentru că vor bani.

Războiul din Ucraina ar putea atrage un număr mare de sirieni, având în vedere amploarea bătăliei, numărul mare de ruși morți și răniți și legăturile strânse ale Rusiei cu armata siriană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.