Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de terase şi mijloace de transport din Vrancea, verificate pentru prevenirea şi limitarea infectării cu COVID-19

Mediafax
amenda amenzi politist

Sute de terase, zone aglomerate şi mijloace de transport au fost verificate în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul SARS-CoV-2, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, potrivit Agerpres.

"Echipe mixte formate din aproximativ 240 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei Sanitar-Veterinare, Direcţiei de Sănătate Publică şi de la Protecţia Consumatorului au verificat în ultimele 24 h modul de respectare a normelor legale impuse în perioada stării de alertă, acţionând în zonele aglomerate, terase şi în mijloace de transport în comun. În cadrul activităţilor au fost controlate aproximativ 168 de obiective/locaţii (societăţi comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun), fiind legitimate peste 453 de persoane şi verificate 37 de autovehicule, dintre care 19 mijloace de transport public în comun. Totodată, au fost efectuate verificări la 157 de societăţi comerciale, fiind aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 600 de lei", a precizat IPJ Vrancea.

Citește și: Ultimă oră! Traian Băsescu face praf, în direct, alianța PNL-USR-PLUS: ‘Alianța marxisto-liberală’

La finalul săptămânii trecute, printr-o hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vrancea s-a instituit, începând cu 1 august, obligativitatea purtării măştilor de protecţie în spaţiile publice deschise, respectiv pieţe agro-alimentare şi oboare, târguri, talciocuri, inclusiv zonele de acces în incintele acestora.

Totodată, CJSU a interzis comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice pe terasele barurilor şi restaurantelor în intervalul orar 22,00-06,00 în cursul săptămânii de luni până vineri şi între orele 24,00-06,00 în zilele de sâmbătă şi duminică.

Poliţiştii avertizează că acţiunile de control vor continua şi în perioada următoare şi recomandă cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.