Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de zboruri anulate înainte de venirea uraganului Dorian în SUA

www.abcnews.go.com
uragan, furtuna

Sute de zboruri au fost anulate în SUA înainte de iminenta venire a uraganului Dorian, de categoria 5 pe scara Saffir-Simpson, pe coasta de sud-est a ţării, relatează EFE potrivit Agerpres

Potrivit site-ului FlightAware, aproape 600 de zboruri care erau programate luni au fost suspendate.

Au fost vizate mai ales cinci aeroporturi din Florida, unul din Carolina de Nord şi altul din Atlanta, state de pe teritoriul SUA ce ar putea fi afectate de acest fenomen meteo periculos.

Companii aeriene ca American Airlines, Southwest, JetBlue, Spirit, United şi Frontier au oferit pasagerilor opţiunea schimbării zborului în faţa venirii uraganului Dorian.

Puternicul uragan Dorian ar putea atinge luni uscatul în dreptul coastei de est a Floridei, fapt ce a determinat închiderea aeroporturilor şi porturilor şi suspendarea serviciului de cale ferată, precum şi amânarea începerii cursurilor pentru mii de şcolari şi studenţi.

Duminică, guvernatorul Carolinei de Sud, Henry McMaster, a dispus evacuarea obligatorie începând de luni a zonelor de castă ale statului în perspectiva venirii uraganului.

Centrul Naţional pentru Uragane (CNH) a informat luni că Dorian, al doilea uragan cel mai puternic din Atlantic de când există măsurători, continuă să afecteze nordul insulelor Bahamas cu vânturi de 270 km/h, în timp ce se îndreaptă lent spre estul Floridei.

După ce se va îndepărta de Bahamas, aflate la mai puţin de 100 de kilometri de coasta SUA, se prevede ca Dorian să parcurgă în următoarele zile litoralul Floridei pentru a se îndrepta apoi spre Georgia, Carolina de Nord şi Carolina de Sud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.