Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suveranul Japoniei a vizitat mormântul tatălui său, Împăratul Hirohito

Evz
Akihito şi Michiko

Cuplul imperial japonez - Împăratul Akihito şi Împărăteasa Michiko - au vizitat marţi mormântul precedentului suveran al Japoniei, Împăratul Hirohito, cu o săptămână înainte de abdicarea monarhului, prevăzută pentru data de 30 aprilie, relatează agenţia DPA, informează Agerpres.

Citește și: Preţul ţiţeiului a ajuns la cel mai ridicat nivel din 2019

Akihito (85 de ani), însoţit de Împărăteasă, s-a recules la mausoleul tatălui său din Cimitirul Imperial Musashino, în partea de vest a capitalei Tokyo.

Vizita de astăzi se înscrie în seriile de ceremonii şi ritualuri înainte de abdicarea sa, ce va avea loc pe 30 aprilie, primul eveniment de acest fel din ultimii circa 200 de ani din Japonia.

Fiul mai mare al Împăratului Akihito, Prinţul Moştenitor Naruhito (59 de ani), îi va succeda la Tronul Crizantemei pe 1 Mai. El va participa de asemenea la o serie de ceremonii care vor marca succesiunea imperială.

În cursul precedentei lor călătorii în afara capitalei Tokyo, săptămâna trecută, cuplul imperial a efectuat un pelerinaj la marele sanctuar şintoist Ise Jingu, situat în centrul Japoniei şi care este închinat zeiţei Soarelui, Amaterasu, divinitatea ancestrală a familiei imperiale.

Împăratul Akihito a devenit cel de-al 125-lea suveran pe 7 ianuarie 1989 la vârsta de 55 de ani, după moartea tatălui său Hirohito, în numele căruia Japonia a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial şi pe care l-a pierdut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.