Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SWIFT este adevărata armă de care se teme Rusia: americanii pregătesc lovitura care ar îngenunchia Moscova

www.dailytelegraph.co.uk
SWIFT

Războiul modern are multiple fațete, iar baza nu o mai constituie tehnica militară deținută de fiecare țară. Pentru Rusia, opțiunea cu adevărat nucleară este reprezentată de eliminarea din sistemul SWIFT, adică din sistemul banca internațional.

Pentru Rusia, abia asta ar fi ”bomba nucleară”, de care se tem toți marii oligarhi ruși și Vladimir Putin. Această idee a fost vehiculată intens în Congresul SUA, dar și la Casa Albă. Tocmai din acest motiv există o îngrijorare la Moscova pe această temă.

Evident, pierderile ar fi uriașe de ambele părți, dar țările occidentale se bazează pe faptul că Rusia nu-și permite o izolare forțată, în timp ce restul țărilor vor continua tranzacțiile.

Ce înseamnă sistemul SWIFT

Transferul SWIFT este o tranzacție financiară între două bănci din țări diferite. Banii nu sunt trimiși fizic, ci virtual, în baza unui mesaj transmis de o bancă către o alta. Astfel poți trimite bani oriunde în lume, în monede diferite.

Toate băncile care sunt interconectate prin rețeaua SWIFT primesc un cod de identificare format din 8 sau 11 caractere. Este, dacă vrei, o adresa electronică la care băncile primesc mesaje pentru a face transferuri de bani. Asta înseamnă că atunci când trimiți bani în străinătate trebuie să știi codul SWIFT sau BIC, așa cum mai este numit, al băncii unde se face transferul.

Primele patru cifre ale codului SWIFT indică numele băncii, următoarele două reprezintă codul internațional al țării, iar ultimele, codul localității. În cazul în care codul are 11 caractere, ultimele dintre acestea reprezintă o anumită sucursală a băncii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.