Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sydney a devenit unul dintre cele mai poluate orașe din lume ! Care e cauza poluării aerului

YouTube
sydney ceata

Sydney a devenit unul dintre cele mai poluate orașe din lume din cauza incendiilor de vegetație

CANBERRA (MEDIAFAX) - Orașul australian Sydney a fost inclus pe lista celor mai poluate zece orașe din lume din cauza fumului degajat de incendiile puternice de vegetație care afectează statul New South Wales, informează Reuters.

Astfel, potrivit clasamentului Air Visual, Sydney se află zilele acestea pe locul 8 în lume în privința poluării aerului, înaintea unor orașe cunoscute pentru nivelul ridicat de poluare, precum Jakarta sau Shenzhen.

Citește și: S-a fondat un nou partid în Brazilia! Formațiunea intenționează să lupte împotriva 'comunismului şi globalizării'

Din cauza incendiilor de vegetație care afectează New South Wales, în multe dintre regiunile acestui stat vizibilitatea este sub 100 de metri. Potrivit autorităților locale, 73 de persoane s-au prezentat la spital acuzând probleme respiratorii în ultimele două săptămâni, un număr dublu de cazuri față de perioadele obișnuite.

Autorităţile din statele australiene Queensland şi New South Wales au decretat stare de urgenţă, întrucât zona de est a ţării este ameninţată de izbucnirea unor noi incendii „catastrofale” de vegetaţie.

Incendiile din mai multe state din Australia au pus în pericol viața a mii de oameni, cel puțin patru persoane au decedat, aproximativ un milion de hectare de terenuri agricole și pădure au ars, iar peste 400 de locuințe au fost distruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.