Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Szabo Odon: 'UDMR face parte, practic, din noul Parlament'

cdep.ro
Szabó Ödön, parlamentar UDMR

Deputatul Szabo Odon, preşedinte executiv al UDMR Bihor, a catalogat drept "un lucru cert" faptul că Uniunea va face parte din noul Parlament, după alegerile de duminică.

"Niciun institut de sondare nu a măsurat formaţiunea noastră sub pragul electoral, deci practic putem să spunem că UDMR este în noul Parlament. Acesta este un lucru cert. Pentru formaţiunea noastră este important, pentru că am dat dovadă din nou de continuitate, având încrederea electoratului maghiar. A doua chestiune, va trebui să aşteptăm să vorbim de numărul de mandate, pentru că acestea vor depinde foarte mult de numărul partidelor care vor trece pragul electoral şi de redistribuirea voturilor. Dacă vor trece mai multe partide, numărul mandatelor se vor împărţi la mai multe. Dacă sunt mai puţine partide care trec pragul electoral, lucrurile sunt sunt mai simple. În momentul de faţă, sunt trei partide care, conform exit poll-urilor, sunt în zona aceasta: PMP, Pro România şi AUR", a declarat, pentru AGERPRES, Szabo Odon.

Citește și: Diferențe uriașe! Cu cât este mai mare salariul unui parlamentar decat al unui român de rând

El a mai spus că organizaţia UDMR efectuează o numărare paralelă a voturilor, ajungând până la numărarea voturilor din 417 secţii, din totalul celor 655 de secţii de votare organizate în judeţ, iar potrivit acesteia, PNL a adunat 35% din sufragii, UDMR -19,5%, PSD -19,13%, USR-PLUS - 7%, AUR - 8%, Pro România - 4%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.