Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tabără artistică la Castelul Salbek, cu zeci de muzicieni din întreaga lume

prismic.io
muzica-melodie

Muzicieni din întreaga lume vor studia câteva zile, în luna august, cu maeştrii Ruxandra Donose, Ramon Vargas şi Leontina Văduva, în cadrul unei tabere artistice organizate la Castelul Salbek, din comuna arădeană Petriş.

Organizatorii au transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că cei trei maeştri au selecţionat 20 de viitori cursanţi care vor participa, în perioada 23-27 august, la International Salbek Opera Masterclass - primul curs de măiestrie de acest gen din România, potrivit Agerpres.

Cei 20 de tineri cu vârste între 18 şi 30 de ani au fost selecţionaţi dintr-un total de 50 de muzicieni înscrişi, pentru a fi îndrumaţi de cei trei solişti lirici de anvergură internaţională.

"A fost foarte dificil să selectăm între atâţia candidaţi foarte buni care s-au înscris pentru a participa la acest masterclass. Ne-a luat prin surprindere numărul mare de înscrieri şi ne bucurăm că aceste cursuri premium pe care le vom oferi vor avea loc într-un spaţiu perfect pentru studiu şi creare de viitori maeştri", spune mezzosoprana Ruxandra Donose, citată în comunicat.

De altfel, unul dintre atuurile acestui program constă în locul special ales de organizatori.

"Parcul din jurul castelului are numeroşi arbori printre care şi câţiva stejari seculari. Doar pronunţând asta mă gândesc ce spaţiu deosebit de studiu se poate crea. Această tabără artistică reprezintă doar un prim pas în încercările noastre de a reda vechea splendoare Castelului Salbek, unul dintre cele mai frumoase castele din vestul României. Totodată, ne propunem să dezvoltăm activităţi culturale în zonă, cu ajutorul cărora să ajutăm şi la dezvoltarea comunităţilor locale", a adăugat Ana Maria Mihăescu, preşedintele Asociaţiei Salbek.

Cursurile se vor ţine nu doar la domeniul Salbek, ci şi în alte localităţi rurale din apropiere.

"Un program unic de 5 zile în care cei 20 de participanţi vor beneficia, dincolo de ghidajul şi îndrumările celor trei vedete internaţionale, de posibilitatea de a participa ca asistenţi sau parteneri de scenă la repetiţiile şi la Gala Extraordinară de Operă din Piaţa Primăriei din Arad, organizată în colaborare cu Centrul Municipal de Cultură Arad. Întâlnirile informale între profesori şi studenţi din pauzele cursurilor vor avea loc pe esplanada din faţa castelului, sub forma unor opera picnic breaks", mai arată organizatorii.

Tematica masterclass-ului va aborda, printre altele, subiecte diverse ale muzicii tradiţionale româneşti şi est-europene şi influenţa temelor tradiţionale în muzica clasică şi cea contemporană, îmbinând tehnicile moderne de interpretare cu metodologia muzicală.

International Salbek Opera Masterclass se va încheia cu o Gală Extraordinară de Operă în Piaţa Revoluţiei din municipiul Arad, pe 27 august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.