Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tabără de creaţie destinată copiilor, în perioada 12 iulie - 6 august, la Muzeul Satului 'Dimitrie Gusti'

basilica.ro
Muzeul Satului

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" găzduieşte, în perioada 12 iulie - 6 august, cea de a XXIX-a ediţie a Taberei de creaţie "Vara pe uliţă", în cadrul căreia copiii vor putea lucra alături de meşteri populari din întreaga ţară.

"Până pe 6 august copiii îşi pot petrece vacanţa de vară într-o atmosferă prietenoasă şi rustică, ce aminteşte de curtea bunicilor de la ţară. Scopul programului este de a le insufla celor mici dragostea pentru tradiţie şi cultură şi de a duce meşteşugurile tradiţionale mai departe. Îmbinăm utilul cu plăcutul şi sperăm că participanţii vor deveni mai responsabili şi vor manifesta mai multă grijă pentru patrimoniul cultural naţional", a informat muzeul, potrivit agerpres.ro.

Timp de patru săptămâni, copiii vor lucra alături de meşteri populari din întreaga ţară, care îi vor iniţia în olărit, ţesut, croit-cusut-brodat, încondeiat ouă, confecţionat păpuşi, măşti şi podoabe populare, sculptat în lemn, pictat icoane pe lemn şi pe sticlă, prelucrarea artistică a pielii, gravură, dansuri populare, modelaj în lut, confecţionat jucării din lemn, pictură de şevalet, artă medievală.

Festivitatea de deschidere va avea loc luni, începând cu ora 10,00, la Scena Dumitra din incinta muzeului. Cei mici vor putea face cunoştinţă cu profesorii coordonatori, vor asculta Corul Vocea Copilăriei din cadrul Programului Naţional Cantus Mundi şi vor cânta şi dansa alături de Ansamblul "Periniţa" din Otopeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.