Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tabără de români incendiată de două ori în 24 de ore

basilica.ro
flacari incendiu

Tabăra improvizată a unor români şi bulgari într-un district aflat în apropiere de oraşul Bordeaux a fost incendiată de două ori în decurs de 24 de ore. În aşezarea improvizată, Cracovie, din apropiere de cartierul Aubiers, în nordul oraşului Bordeaux, trăiesc mai multe persoane. Potrivit celui mai recent recensământ efectuat de serviciile de stat în urmă cu câteva zile, 180 de persoane de naţionalitate bulgară şi română, între care 40 de copii, se află în Cracovie, care a fost înfiinţată în februarie 2020. De mai multe luni, tensiunile au escaladat cu cartierul vecin, denumit Aubiers.

„Este vorba, la fel ca luni, de un incendiu criminal. Vreo 20 de tineri s-au infiltrat în tabără”, a declarat marţi seară primarul-adjunct al cartierului, Vincent Maurin, citează sudouest.fr.

Pompierii au fost alertaţi marţi, în jurul orei locale 22:00. Flăcările, mult mai intense faţă de luni seară, s-au ridicat la câţiva metri înălțim, iar fumul a fost vizibil de departe. Nu au fost raportate victime, însă au fost înregistrate pagube importante în tabără. Cincisprezece rulote şi cabane din lemn, în care trăiau familii, au fost distruse.

„Potrivit mărturiilor, la fel ca luni, tinerii care au venit din Aubiers s-au infiltrat în tabără şi au dat foc rulotelor şi cabanelor cu cocktailuri Molotov şi tiruri de artificii. Erau vreo douăzeci”, a spus Maurin. Persoanele aflate la faţa locului au confirmat declarația, iar Poliţia a rămas o bună parte din noapte, cu scopul de a securiza locul şi de a se asigura că nu va izbucni un nou incendiu, deschizând o anchetă.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.