Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tabăra din oraşul Sulina, exclusă din programul guvernamental ARC

tabara vima mica
Iniţiat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni şi derulat în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Afacerilor Externe, programul guvernamental ARC a adus anual la Sulina, timp de 11 ani, până la începutul crizei sanitare, peste 2.500 de tineri din comunităţile de români de peste hotare.

"Anul acesta, Sulina nu va face parte din programul ARC. Sunt contexte care nu ţin de noi, contexte regionale bine ştiute şi din păcate este o veste proastă pentru toţi cei care ne contactează şi ne spun că abia aşteaptă să vină la Sulina. Ministerul Afacerilor Externe a luat această decizie, iar noi ne supunem", a menţionat Liviu Urlih.

El a mai spus că programul guvernamental ARC a fost întrerupt în anul 2019 şi că anul trecut gradul de ocupare a taberei din oraşul Sulina a fost de circa 40%.

"Tabăra din Sulina este solicitată. În fiecare zi, se fac rezervări, sunt grupuri din întreaga ţară care vor să vină, sunt copii de gimnaziu, de liceu, dar şi sportivi. Până acum, avem undeva la 30% din capacitate ocupată. Din cauză că titulatura noastră se va schimba, iar taberele vor avea un alt administrator, nu am putut încheia contracte şi de aceea cererea e mai mică. Din estimările noastre, probabil că anul acesta vom avea jumătate din capacitate acoperită", a afirmat Urlih.

Potrivit acestuia, taberele din Sulina şi Babadag vor fi deschise după ce vor fi preluate de noul administrator, cel mai probabil la începutul lunii iunie.

De-a lungul timpului, programul guvernamental ARC s-a desfăşurat în centre de agrement din judeţele Tulcea, Constanţa, Neamţ, Hunedoara şi Gorj.

Aflat la vărsarea Dunării în Marea Neagră, oraşul Sulina este o destinaţie de vacanţă preferată de foarte mulţi români, în contextul în care are plajă la mare, iar din oraş se ajunge foarte uşor pe canalele din Deltă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.