Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tabără pentru copii la Szentendre, lângă Budapesta, organizată de românii din Ungaria

www.stirileprotv.ro
steag Ungaria

Tabăra de la Szentendre s-a desfășurat în perioada 17-21 august și a fost organizată cu sprijinul Autoguvernărilor Românești din Sectorul 7 al Budapestei și din localitatea Szentendre.

Au participat 10 copii români, dintre care cinci din Szentendre și cinci din satul Micherechi, situat la granița Ungariei cu România. Cei din urmă au fost însoțiți de Părintele Protosinghel Visarion Tuderici, Secretar Eparhial la Episcopia Ungariei, potrivit basilica.ro.

Citește și: Italia înregistrează o creștere alarmantă de cazuri COVID-19, ministrul Sănătății se declară optimist: 'Nu vom avea noi restricţii'

Copiii au fost cazați pe insula Papsziget, de pe Dunăre, unde s-au bucurat de un program zilnic de rugăciune, jocuri, activități sportive și ateliere de creație în care Părintele Cosmin Pop, Paroh la Parohia Ortodoxă Română din Jaca (Zsáka), i-a învățat să picteze icoane pe sticlă.

În a doua parte a taberei, copiii au vizitat Catedrala și Muzeul Episcopiei Ortodoxe Sârbe din Szentendre, Muzeul Satului de la Skanzen-Szentendre, cel mai mare muzeu în aer liber din Ungaria, au făcut o croazieră pe Dunăre și excursii la Vișegrad și la Esztergom.

Szentendre, situat pe malul Dunării, la nord de Budapesta, este centrul comunității ortodoxe sârbe din Ungaria, aici aflându-se reședința episcopului sârb. Orașul este populat cu mai multe minorități etnice: germani, slovaci și români.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.