Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tabere de sinistraţi în dotarea inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, până în 2020

radiounirea.ro
autospeciale ISU

Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din România vor fi dotate, până în 2020, cu 36 de tabere mobile pentru sinistraţi cu facilităţi de cazare şi hrănire care să fie folosite, atât în cazul unor dezastre, dar şi în situaţia unor mişcări masive de migranţi din afara graniţelor ţării, a anunţat, marţi, la Alba-Iulia, prim-adjunctul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonelul Cristian Radu.

Colonelul Cristian Radu, a declarat, marţi, la Alba Iulia, că România va avea, până în 2020, 36 de tabere pentru sinistraţi care vor fi distribuite pe teritoriul întregii ţări şi care vor avea dublu rol, atât pentru cazarea persoanelor care ar putea fi afectate de dezastre, dar şi pentru acoperirea necesităţii în cazul unor mişcări masive de migranţi din afara graniţelor.

El a spus că taberele vor avea facilităţi tip container, atât pentru cazare, cât şi pentru asigurarea hranei pentru minim 200 de persoane timp de câteva săptămâni.

„Taberele de sinistraţi (…) asigură atât cazarea persoanelor sinistrate, cât şi facilităţi de asigurare a hrănirii pe o perioadă de ordinul săptămânilor pentru minimum 200 de persoane. Acesta este un concept pe care noi l-am pus la punct relativ recent şi care face parte dintr-un proiect cu finanţare europeană. România va beneficia de 36 de astfel de facilităţi la nivel naţional. Ele sunt destinate atât pentru acoperirea nevoilor pe plan naţional, în cazul producerii unor dezastre, dar şi pentru acoperirea nevoilor naţionale în cazul unor mişcări masive de migranţi din afara graniţelor", a spus Cristian Radu.

Potrivit acestuia, o parte importantă din aceste tabere vor fi distribuite în zona Banatului – Timiş şi Caraş, considerate zone de păstrundere de migranţi dinspre Serbia, respectiv zona Constanţa, Tulcea, care reprezintă o altă posibilă poartă de acces pentru aceşti migranţi.

Cristian Radu a spus că, până în 2020, ţara noastră trebuie să asigure capacitatea de a gestiona mişcări necontrolate ale populaţiei de ordinul miilor de persoane, precizând, însă, că în prezent nu există informaţii privind iminenţa producerii unor astfel de evenimente, riscul fiind "unul moderat".

Prim-adjunctul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonelul Cristian Radu, a participat, marţi, la Alba Iulia la şedinţa de bilanţ a activităţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba în anul 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.