Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tabloidul britanic The Daily Mail în faţa justiţiei pentru articole "defăimătoare" la adresa prinţului Harry

www.wsj.com
Prințul Harry Meghan Markle

Tabloidul britanic The Daily Mail a publicat articole "defăimătoare" la adresa prinţului Harry, a afirmat, joi, avocatul ducelui de Sussex în contextul unei audieri preliminare care îl opune unui mare grup de presă britanic, scrie AFP, potrivit news.ro.

Prinţul Harry a intentat un proces în februarie împotriva Associated Newspapers, unul dintre cele cele mai mari trusturi de presă care editează popularul Daily Mail.

În timpul unei audieri preliminare la Înalta Curte din Londra, joi, avocatul prinţului, Justin Rushbrooke, i-a spus judecătorului, într-un text scris, că prinţul Harry a dus cazul în instanţă în urma a două articole din Mail on Sunday şi MailOnline - ediţiile de duminică şi digitale ale Daily Mail - în februarie.

Potrivit lui Justin Rushbrooke, articolele au fost "defăimătoare" prin faptul că l-au acuzat pe Harry că a „minţit”, că a fost „cinic” încercând să manipuleze opinia publică şi că "a încearcat să păstreze secret” solicitarea sa către guvern pentru protecţia poliţiei în ţară.

Associated Newspapers contestă caraterul defăimător al publicaţiilor sale.

În declaraţiile sale scrise către instanţă, Harry a susţinut că articolele i-au provocat "o rană profundă, jenă şi angoasă continuă". Harry şi soţia sa Meghan Markle locuiesc în nordul Los Angeles-ului. Ei au decis să se retragă din familia regală în 2019, ceea ce i-a lipsit de dreptul la protecţia poliţienească în detrimentul contribuabilului britanic.

Harry s-a oferit să acopere aceste costuri în timp ce se afla în Regatul Unit şi acum contestă refuzul Ministerului de Interne în instanţă. Acesta a răspuns că un dispozitiv de securitate al poliţiei „nu este disponibil pe bază de finanţare privată”.

Cuplul princiar a depus recent o plângere împotriva mai multor publicaţii pentru invadarea vieţii private. În decembrie anul trecut, Meghan Markle a câştigat procesul împotriva unui tabloid, condamnat pentru publicarea unei scrisori pe care i-a scris-o tatălui ei. Ea a sărbătorit apoi o „victorie” împotriva unei prese tabloide „crude” şi înşelătoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.