Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tablou de Adrian Ghenie, adjudecat la 20.000 de euro în licitaţia de artă postbelică şi contemporană

mediafax.ro
adrian ghenie

Tabloul „Natură statică în atelier”, de Adrian Ghenie, a fost adjudecat contra sumei de 20.000 de euro în licitaţia de artă postbelică şi contemporană de la Artmark, care a avut loc marţi seară online.

Licitaţia de Artă Postbelică şi Contemporană, inclusiv fragmente din colecţia scriitoarei Ileana Vulpescu şi din colecţia Jean-Philippe Guilbert, a cuprins 190 de loturi, iar rata de adjudecare a fost de 74,2%, cu un total de 283.100 de euro, potrivit news.ro.

Citește și: Violeta Alexandru a ajuns și la Reuters și critică modul în care sunt tratați muncitorii români: 'Probleme sistemice care nu au fost rezolvate adecvat'

Lucrarea lui Adrian Ghenie, ulei pe pfl, avea o valoare estimată la 3.000 - 5.000 de euro. Ea a fost lucrarea vândută cel mai scump în licitaţia de marţi.

Au mai fost adjudecate lucrări semnate de Constantin Piliuţă, Ştefan Câlţia, Sabin Bălaşa, Horia Bernea, Victor Brauner şi Darius Hulea.

Tabloul „Holy Week” al lui Şerban Savu, estimat la 20.000 - 30.000 de euro, a rămas nevândut, la fel şi unele lucrări de Sorin Ilfoveanu, Dumitru Gorzo, Horia Bernea şi Geta Caragiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.