Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tabloul al pictorului german Erich Heckel, a fost restituit proprietarilor după ce fusese confiscat de naziști

thesketchline.com
Erich Heckel

Muzeul de artă Staatliche Kunsthalle Karlsruhe din Germania a restituit un tablou al pictorului german expresionist Erich Heckel (1883-1970) moştenitorilor fostului său proprietar evreu după ce experţii au stabilit că lucrarea fusese confiscată de nazişti, informează DPA.

Lucrarea, intitulată ''Fraţi'' şi pictată în 1913, a fost expediată săptămâna trecută către Statele Unite, a precizat la Stuttgart un purtător de cuvânt al Ministerului pentru Artă din statul Baden-Wuerttemberg, conform agerpres.

Pictura în ulei va rămâne expusă publicului la Virginia Museum of Fine Arts din oraşul Richmond, potrivit dorinţei moştenitorilor.

Tabloul a fost anterior expus în cadrul unor importante expoziţii internaţionale de artă precum Bienala de la Veneţia (1952) şi târgul de artă Documenta inaugurat la Kassel în 1955.

Comisia care se ocupă cu bunurile confiscate de nazişti, înfiinţată de organizaţii-umbrelă federale, statale şi municipale, a stabilit că trebuie plecat de la premisa că lucrarea a fost obţinută de la o persoană persecutată de nazişti.

Comisia a stabilit că Max Fischer, un istoric cu origini evreieşti, persecutat de nazişti, este proprietarul de drept al tabloului. Fischer a părăsit Germania în 1935 şi a emigrat în Statele Unite un an mai târziu.

Colecţia Fischer, creată de părinţii acestuia, a fost una dintre cele mai importante colecţii germane private de artă expresionistă. Lucrări aparţinând colecţiei au fost expuse la Museum of Fine Arts din Virginia începând cu 2009.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.