Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tabloul Le panier de fraises al pictorului francez Chardin a intrat în colecţiile Muzeului Luvru graţie unui apel la donaţii de mare succes

gf-luxury.com
muzeul luvru

Tabloul „Le panier de fraises” de Jean Siméon Chardin a intrat în colecţiile Muzeului Luvru, a informat muzeul parizian. Apelul la donaţii lansat de muzeu în noiembrie pentru achiziţionarea celebrei naturi moarte a dat roade: 1,6 milioane de euro au fost strânse de la aproximativ 10.000 de donatori individuali. Această sumă este cu 300.000 de euro mai mare decât obiectivul muzeului, potrivit news.ro.

Pentru a achiziţiona tabloul, a fost nevoie de 24,3 milioane de euro. Această sumă se adaugă la cele 17 milioane de euro deja strânse de la mari mecena şi la cele 6 milioane de euro plătite chiar de muzeu. Numărul donatorilor pentru această achiziţie este mai mare decât în cazul campaniilor anterioare de strângere de fonduri.

Tabloul va fi expus la Louvre-Lens, Brest şi Clermont-Ferrand înainte de a ajunge la Paris.

Capodopera lui Jean Siméon Chardin, clasificată ca tezaur naţional pentru a împiedica plecarea ei în străinătate, se va alătura celorlalte opere ale pictorului francez pe care Luvru le deţine deja. Dar mai întâi, va călători în Franţa: vizitatorii o vor putea admira la Louvre-Lens începând cu 21 martie, apoi la Brest în această vară şi la Clermont-Ferrand în toamnă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.