Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tablouri ale unor pictori suprarealişti, scoase la licitație de Casa Sotheby's, la Paris

marcel duchamp

Casa Sotheby's organizează pe 16 martie prima sa licitaţie pariziană dedicată în întregime unor pictori suprarealişti, precum Rene Magritte, Marcel Duchamp şi Francis Picabia, ale căror opere au fost estimate la 30 de milioane de euro, cea mai mare valoare din actualul sezon al licitaţiilor programate în Franţa, au anunţat luni reprezentanţii organizatorilor, citaţi de AFP.

Pictorul Francis Picabia va fi vedeta licitaţiei, cu două pânze - "Pavonia" (1929, estimare cuprinsă între 6 milioane şi 8 milioane de euro) şi "Nu de dos" (1940-1942, estimare cuprinsă între 3 milioane şi 4 milioane de euro), potrivit Agerpres.

"Pavonia" ar urma "să doboare recordul de preţ pentru o lucrare a acestui artist", care este de 8,8 milioane de dolari, a precizat casa Sotheby's.

Printre alte opere importante puse în vânzare se află şi "Palais de la Courtisane", un tablou pictat de Rene Magritte în 1929 şi estimat în intervalul 2 milioane - 3 milioane de euro, precum şi "L.H.O.O.Q.", o lucrare semnată de Marcel Duchamp, estimată între 300.000 şi 400.000 de euro şi considerată "una dintre cele mai emblematice imagini ale artei dadaiste şi suprarealiste", potrivit casei Sotheby's.

"Suprarealismul are 100 de ani şi nu a părut niciodată mai tânăr ca acum. Magritte este astăzi la fel de căutat ca Warhol, iar cererea de pe piaţă pentru Picabia o egalează pe cea pentru Jeff Koons", a declarat într-un comunicat Thomas Bompard, directorul licitaţiei.

Acest interes a fost ilustrat şi de vânzarea miercuri, la Londra, a tabloului "L'Empire des lumieres", de Rene Magritte, cu 59,4 milioane de lire sterline (71,5 milioane de euro), o sumă care reprezintă un record de licitaţie pentru artistul belgian.

"Mulţi artişti, inclusiv eu însumi, au învăţat prin intermediul dadaismului şi suprarealismului să se accepte mai bine şi să îşi exprime mai bine sinele profund", a declarat Jeff Koons, citat în comunicatul publicat de casa Sotheby's.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.