Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăcerea lui Donald Trump în cazul lui Aleksei Navalnîi, aspru criticată: 'Arată că fie este de partea lui Putin, fie...'

cbsnews.com
Donald Trump

Fosta ambasadoare a Statelor Unite la ONU Nikki Haley, singura contracandidată a lui Donald Trump în alegerile primare republicane, îi reproşează fostului preşedinte american tăcerea despre moartea opozantului rus Aleksei Navalnîi, relatează AFP, conform news.ro.

”Faptul că nu spune nimic despre Navalnîi arată că fie este de partea lui Putin şi crede că este bine că acesta omoară opozanţi politici, fie pur şi simplu crede că nu este un lucru important”, a declarat duminică la ANC News Nikki Haley.

Moartea anunţată vineri a lui Aleksei Navalnîi într-o închisoare din Artica, cu privire la care Kremlinul păstrează tăcerea, a provocat un val de indignare a unor ţări din Occident.

Preşedintele american Joe Biden l-a acuzat pe omologul său Vladimir Putin că este ”responsabil” de moartea lui Aleksei Navalnîi.

Nikki Haley a atacat declaraţii ”care-ţi dau fiori” ale lui Donald Trump cu privire la mecanisme de solidaritate între aliaţi împotriva Moscovei.

La 10 februarie, la un miting, fostul preşedinte american a declarat că ar încuraja Rusia să facă ”tot ceea ce vrea” unui stat membru NATO care nu respectă directive cu privire la  cheltuieli militare.

”Tot ceea ce a făcut el la acel moment a fost să îl susţină pe Putin”, denunţă candidata republicană la preşedinţie.

”Amintim poporului american că Putin a spus că după ce cucereşte Ucraina, următoarele sunt Polonia şi ţările baltice (...). Ele sunt state membre NATO, iar acest lucru plasează imediat America în stare de război”, a avertizat Nikki Haley.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.